Monday, 13 March 2017

Lee Chong Wei Mahu Pertahan Gelaran Juara All England

Lee Chong Wei Mahu Pertahan Gelaran Juara All England. Pemain nombor satu dunia, Datuk Lee Chong Wei yang menambah koleksi kejuaraan Kejohanan Badminton All England buat kali keempat malam tadi berkata, beliau mahu kembali beraksi tahun depan untuk mempertahankan kejuaraan.

“Terima kasih kepada semua peminat, ini kali pertama saya melihat begitu ramai orang (penyokong) di final. All England adalah kejohanan kegemaran saya.

Lee Chong Wei Mahu Pertahan Gelaran Juara All England. “Ya (saya mahu beraksi di All England tahun depan),” kata Chong Wei, dipetik Bernama, selepas tamat perlawanan di Barclaycard Arena, Birmingham.

Penyokong Malaysia dan tempatan juga tidak putus-putus memberi sokongan kepada Chong Wei sehingga tamat perlawanan.

Sepanjang karier Chong Wei dalam arena badminton, beliau sebelum ini memenangi Kejuaraan All England pada 2011, 2012 dan 2014.

Lee Chong Wei Mahu Pertahan Gelaran Juara All England


Chong Wei sebelum ini pernah menyuarakan hasratnya kemungkinan beraksi di All England buat kali terakhir pada tahun ini.

Jaguh perseorangan negara itu tidak berdepan masalah untuk menundukkan pemain muda dari China, Shi Yuqi dengan 21-12, 21-10 dalam masa 45 minit.

Lee Chong Wei Mahu Pertahan Gelaran Juara All England. Setelah berehat hampir tiga bulan dan mengalami kecederaan lutut bulan lepas, Chong Wei membuka tirai tahun ini dengan penuh bergaya apabila menjuarai kejohanan berprestij itu. - fmt
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...