Friday, 17 March 2017

Khairy Jamaluddin Bimbang Status BN

Khairy Jamaluddin Bimbang Status BN. Barisan Nasional (BN) perlu meraih sekurang-kurangnya 51% undi popular di samping undi elektoral pada pilihan raya umum (PRU) ke-14 akan datang untuk terus mentadbir negara dengan mandat kukuh.

Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berkata langkah itu perlu supaya tidak wujud pertikaian di Dewan Rakyat berhubung parti mana yang lebih layak menubuhkan kerajaan sekaligus memerintah negara.

Khairy Jamaluddin Bimbang Status BN.  “Kita semua tahu sistem demokrasi negara adalah parti yang mempunyai majoriti kerusi di Dewan Rakyat, mereka boleh tubuhkan kerajaan.

“Tetapi bagi saya, selain undi majoriti (elektoral), BN juga mahu kejar undi popular kerana tidak mahu nanti ada pertikaian kepada kemenangan itu… jadi bagi saya sekiranya BN mendapat 51% undi popular itu bermakna kita sudah menang,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan serentak persidangan cawangan Umno Kapar di sini, malam tadi.


Khairy Jamaluddin Bimbang Status BN


Turut hadir Ketua Umno Kapar, Datuk Faizal Abdullah.

Khairy turut mengingatkan jentera pilihan raya Umno Kapar supaya mempunyai semangat “winning mentality” dalam diri masing-masing sebagai teras untuk merampas semula 4 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dalam Parlimen Kapar pada PRU14.

Khairy Jamaluddin Bimbang Status BN.  Empat DUN itu ialah Sementa, Selat Klang, Sungai Pinang dan Meru. - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...