Sunday, 5 March 2017

Geely Holding Tarik Diri Bida Proton

Geely Holding Tarik Diri Bida Proton. Bilionair Li Shufu sedang mempertimbangkan untuk menarik keluar Zhejiang Geely Holding Group Co dari membida Proton Holdings Bhd atas alasan pengeluar kereta nasional itu sering mengubah pelan.

“Mereka kekal ubah (pelan), hari ini yang kini, esok yang lain,” kata Li dalam temu bual bersama Beijing Friday di sini, lapor Bloomberg.

Geely Holding Tarik Diri Bida Proton. “Mereka belum memutuskan apa yang mereka mahu.” Hangzhou, Geely Group dan PSA Group dari Perancis telah mengemukakan bidaan untuk menguasai ekuiti Proton yang berhadapan dengan masalah kewangan.

Proton yang kini dikuasai DRB-Hicom Bhd, milik Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary, telah ditubuhkan pada 1983 oleh bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Geely Holding Tarik Diri Bida Proton


Proton juga memiliki pengeluar kereta sports Lotus Cars Ltd. Ketua Pegawai Eksekutif Proton Ahmad Fuaad Kenali enggan mengulas komen Li. - fmt


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...