Monday, 20 March 2017

BERSATU Dedah Tembelang PAS

BERSATU Dedah Tembelang PAS. Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) mendakwa PAS sengaja mencari alasan untuk tidak menyertai gabungan pembangkang melawan Barisan Nasional (BN).

Ketua Penerangan Datuk Kamarudin Md Nor berkata PAS sebenarnya sudah mengetahui lebih awal tentang hasrat PPBM membawa mereka menyertai gabungan untuk pilihan raya umum akan datang.

BERSATU Dedah Tembelang PAS. “PAS pun sudah tahu,,,jadi tidak menjadi suatu yang baru,” katanya kepada FMT. “Ini sengaja nak jadikan alasan saja. Di PPBM kita tidak ada masalah.”

Beliau menjawab kenyataan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang hari ini, yang berkata rundingan kerjasama politik antara kedua-dua parti berakhir apabila Pengerusi PPBM Tun Dr Mahathir Mohamad umum menyertai PH.

Menurut Hadi, keputusan diambil kerana PAS tidak mahu bekerjasama dengan parti yang ada kaitan dengan DAP dan Amanah.

BERSATU Dedah Tembelang PAS


“PAS pilih tak kerjasama itu nasib dia,” kata Kamarudin. “Sambutan terhadap PPBM dan parti pembangkang yang bersama PH juga luar biasa.” Ini semua petanda rakyaat sedia ubah kerajaan.”

PH merupakan gabungan tak rasmi antara parti politik pembangkang, mengulangi formula Pakatan Rakyat yang terbubar akibat pergadungan antara DAP dan PAS.

Ditubuhkan pada 22 September 2015, PH terdiri daripada DAP, PKR dan Amanah.

BERSATU Dedah Tembelang PAS. Sementara PAS kini membentuk pakatan Gagasan Sejahtera bersama-sama Parti Ikatan Bangsa Malaysia (Ikatan) dan Barisan Jemaah Islamiah Se-Malaysia (Berjasa). - fmt


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
1 comment:

  1. Baguslah kalau dah rasa dapat sambutan rakyat akan PH dan PPBM ni.. jangan kacau PAS lagi.. rimaslah..

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...