Sunday, 5 March 2017

AS Dedah Tembelang Skandal 1MDB Lagi

AS Dedah Tembelang Skandal 1MDB Lagi. Pelbagai pencabulan hak asasi manusia yang berlaku ekoran percubaan membendung skandal 1MDB telah dibangkitkan dalam Jabatan Negara Amerika Syarikat menerusi Laporan Negara AS Mengenai Amalan Hak Asasi Manusia 2016.

"Ekoran skandal kewangan kerajaan pada 2014, pemberi maklumat dan pengkritik berdepan penapisan, ugutan polis, siasatan dan tuduhan jenayah.

AS Dedah Tembelang Skandal 1MDB Lagi.  "Akhbar dan stesen media penyiaran menapis terlebih dahulu liputan berita mengenai skandal tersebut.

"Media atas talian menawarkan perspektif lebih bebas dan kritis, tetapi sering menjadi sasaran tindakan undang-undang dan gangguan dengan menyebabkan sebuah portal ditutup," kata laporan itu.

Laporan yang dikeluarkan di Amerika Syarikat awal hari ini mencetuskan kontroversi sendiri apabila Setiausaha Negara AS Rex Tillerson memecah tradisi dengan tidak hadir.

AS Dedah Tembelang Skandal 1MDB Lagi


Antara lain, laporan itu menekankan pendakwaan ke atas Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli dan sekatan ke atas Medium.com dan The Malaysian Insider, yang semuanya terkait dengan skandal 1MDB. - mk


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...