Sunday, 26 February 2017

PRU14 Akan Diadakan 3 Bulan Lagi.. Ini Petandanya?

PRU14 Akan Diadakan 3 Bulan Lagi.. Ini Petandanya? Pemuda Barisan Nasional (BN) diberi masa 3 bulan untuk bersiap siaga dengan jentera mereka bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) yang dijangka diadakan bila-bila masa.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin berkata, Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Razak sudah mengeluarkan arahan untuk memulakan persiapan jentera parti susulan rakyat diselubungi “mood” pilihan raya.

PRU14 Akan Diadakan 3 Bulan Lagi.. Ini Petandanya? Katanya, tempoh 3 bulan itu adalah bagi memastikan segala persiapan akhir menjelang PRU14 boleh terus diperkemaskan, susulan gerak kerja yang mula dilaksanakan sejak beberapa tahun lalu.

Berikutan arahan pengerusi BN itu, katanya, beliau sudah menggerakkan jentera Pemuda dari sekarang, bermula dengan Pemuda BN Bahagian Tanjong Karang.

“Saya harap bahagian lain juga akan teruskan gerak kerja dekati pengundi khususnya golongan muda,” katanya selepas merasmikan Himpunan Anak Muda Tanjong Karang, hari ini.

Perhimpunan lebih 1,000 penduduk tempatan itu turut disertai Pengerusi BN Selangor, Tan Sri Noh Omar yang juga ahli Parlimen Tanjong Karang.

PRU14 Akan Diadakan 3 Bulan Lagi.. Ini Petandanya?


Terdahulu, dalam ucapannya, Khairy yang juga menteri belia dan sukan berkata, parti lawan hanya sekadar menghasut rakyat dengan memburuk-burukkan kerajaan, malah tidak menjanjikan sebarang manfaat khususnya kepada golongan muda.

Katanya, pelbagai masalah pentadbiran negeri Selangor pimpinan pembangkang yang masih tidak selesai, membuktikan parti lawan memang tidak bersedia membela nasib rakyat.

“Program TN50 (Transformasi Nasional 2050) diilhamkan perdana menteri contohnya, tidak hanya lihat masalah hari ini, tapi ia menunjukkan BN janji bela nasib rakyat sehingga 30 tahun akan datang.

PRU14 Akan Diadakan 3 Bulan Lagi.. Ini Petandanya? “Hanya BN mampu lakukannya dan kita (jentera BN) mesti ada pemikiran menang, iaitu kerjasama erat Pemuda, Wanita dan Puteri dapat membawa perubahan besar pada pilihan raya umum akan datang,” katanya. - fmt


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...