Sunday, 22 January 2017

Tuan Guru Haji Hadi Buat Kejutan

Tuan Guru Haji Hadi Buat Kejutan. Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, sekiranya terdapat mana-mana parti pembangkang yang ingin bekerjasama, mereka perlu ikut 'cara' PAS.

Presiden PAS itu berkata, ini kerana parti Islam berkenaan telah lama bertapak di negara ini berbanding parti pembangkang yang lain.

Katanya, PAS sebelum ini telah melalui pelbagai jatuh, bangun dalam arena politik yang tidak pernah dirasai oleh parti lain.

Tuan Guru Haji Hadi Buat Kejutan. "Kita parti paling lama dalam kalangan parti-parti (pembangkang) itu. (Kita) mengalami peristiwa rebah, bangun.

"Parti lain tak pernah alami pengalaman ini. Kita alami, sebab itu orang lain tak boleh nak ajar kita dalam politik. Kita lebih matang dari orang lain.

"Mereka kena ikut PAS kalau (nak) bekerjasama," katanya pada sidang media selepas merasmikan Himpunan Muslimat Muda di Shah Alam hari ini.

Tuan Guru Haji Hadi Buat Kejutan


Beliau berkata demikian sebagai mengulas soalan pemberita sama ada PAS dilihat sebagai penentu kemenangan pembangkang di negara ini ekoran terdapat beberapa pihak ingin bekerjasama dengan parti Islam itu.

Malah, anggota parlimen Marang itu turut memberitahu, parti pembangkang lain tidak boleh memandang 'ringan' terhadap PAS dan menjadikan mereka sebagai 'anak tangga' untuk menang pada pilihan raya umum akan datang. 

Tuan Guru Haji Hadi Buat Kejutan. "Kalau mereka tahu kekuatan PAS, mereka tak boleh pandangan ringan pada PAS. "PAS tak boleh jadi anak tangga untuk naik sahaja. Tak boleh," katanya lagi.- mk Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
1 comment:

  1. UmNoo lagi lama...tapi orang tolak sebab apa? Jangan berlagak hebat le. Ingat bukan melayu senang2 nak undi Pas ke kalau tidak dalam pakatan rakyat dahulu. Sekarang mimpi ler!!!!

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...