Friday, 27 January 2017

Rupanya Individu Ini Terlibat Skandal Projek Ternakan Ikan Sturgeon Felda?

Rupanya Individu Ini Terlibat Skandal Projek Ternakan Ikan Sturgeon Felda? Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak menolak kemungkinan bahawa siasatan akan turut dijalankan terhadap beberapa individu berprofil tinggi berhubung kes penyelewengan projek ternakan ikan sturgeon bernilai RM47.6 juta.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Azam Baki berkata, kes tersebut dalam penelitian berikutan pembayaran dibuat pihak berkenaan adalah begitu besar sedangkan kerja-kerja yang dilaksanakan amat meragukan.

Rupanya Individu Ini Terlibat Skandal Projek Ternakan Ikan Sturgeon Felda? “Setakat ini belum ada perancangan untuk tangkapan terbaru. Kami akan menyiasat kes tidak kira kecil atau besar.

“Dan, saya tidak menolak kemungkinan ada kalangan berprofil tinggi yang akan disiasat dalam kes ini,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian.

Terdahulu, mahkamah membenarkan permohonan reman selama tujuh hari bermula semalam ke atas lima individu termasuk dua bekas pegawai kanan Felda yang ditahan di sekitar Lembah Klang bagi membantu siasatan berhubung kes tersebut.

Rupanya Individu Ini Terlibat Skandal Projek Ternakan Ikan Sturgeon Felda?


Mereka yang ditahan terdiri daripada bekas pegawai kanan bergelar datuk, bekas pegawai (yang menyandang jawatan tinggi), pegawai bertugas di luar negara, pegawai yang terbabit projek penternakan ikan itu dan seorang lagi penolong pegawai tadbir. - sinarIklan
Image
Image
Image
Image
Image
2 comments:

  1. BACA BETUL2 STATEMENT TU... SIASAT SAHAJA YE.... TINDAKAN BLOM TENTU...MACAM KES JUMPA CASH KAT SABAH TU... TK SAMPAI BRP BULAN... TIADA TINDAKAN..

    ReplyDelete
  2. Takkanlah big Boss tak tahu.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...