Saturday, 14 January 2017

Pegawai Kerajaan Terima Padah Hina Kematian Adenan Satem

Pegawai Kerajaan Terima Padah Hina Kematian Adenan Satem. Seorang diplomat Malaysia yang berpangkalan di Filipina dipanggil balik untuk berdepan tindakan disiplin kerana didakwa membuat kenyataan menghina kematian Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Adenan Satem.

The Star melaporkan pegawai itu memuat naik kenyataan itu ke laman Facebook Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Pegawai Kerajaan Terima Padah Hina Kematian Adenan Satem.  Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr Ali Hamsa menerusi Twitternya berkata, pegawai itu diarahkan pulang ke Kuala Lumpur dengan segera untuk dikenakan tindakan disiplin.

Seramai 4 suspek ditahan setakat semalam kerana disyaki mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah terhadap Adenan.


Pegawai Kerajaan Terima Padah Hina Kematian Adenan Satem


Suspek ke-4 ialah seorang lelaki berusia 47 tahun yang ditahan di Balai Polis Miri semalam, kerana membuat laporan menafikan dia memuat naik catatan memfitnah Adenan dan mungkin akaun Facebooknya digodam.

Pegawai Kerajaan Terima Padah Hina Kematian Adenan Satem. Tiga lagi lelaki ditahan di Sibu, Kuching dan Kuantan secara berasingan sejak kelmarin, selepas 37 laporan polis dibuat di 12 daerah di Sarawak terhadap 4 pemegang akaun Facebook yang didakwa membuat komen berbaur fitnah berhubung pemergian Adenan. - fmt


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image1 comment:

  1. Teringat dulu...... Kematian mendiang karpal singh dihina macam2... Tak der sapapun yg kena tangkap.....

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...