Monday, 16 January 2017

Patutlah Khairy Jamaluddin Tak Dibenarkan Terajui FAM.. Ini Sebabnya

Patutlah Khairy Jamaluddin Tak Dibenarkan Terajui FAM.. Ini Sebabnya. Ahli Kabinet dilarang memegang sebarang jawatan dalam persatuan sukan melainkan mendapat persetujuan jemaah menteri, kata Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin.

Khairy bagaimanapun tidak menyatakan pendiriannya, ketika diminta mengulas saranan kolumnis akhbar Mingguan Malaysia, Awang Selamat agar beliau mengambil alih tampuk kepimpinan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Patutlah Khairy Jamaluddin Tak Dibenarkan Terajui FAM.. Ini Sebabnya. “Jika ada menteri yang mahu pegang jawatan persatuan sukan, terutamanya persatuan sukan kebangsaan, dia mestilah mendapat kebenaran daripada perdana menteri atau jemaah menteri sebelum bertanding untuk apa jua jawatan dalam persatuan sukan,” katanya.

Kongres Pemilihan FAM ke-53 bagi memilih barisan kepemimpinannya untuk penggal 2017-2021 dijadual diadakan 25 Mac ini.

Awang dalam akhbar Mingguan Malaysia hari ini melihat kedudukan Khairy, selain keprihatinannya terhadap sukan bola sepak akan banyak membantu FAM.

Patutlah Khairy Jamaluddin Tak Dibenarkan Terajui FAM.. Ini Sebabnya


“Malah perdana menteri (Tunku Abdul Rahman dan Tun Abdul Razak Hussein) pernah menjadi presiden FAM.

Patutlah Khairy Jamaluddin Tak Dibenarkan Terajui FAM.. Ini Sebabnya. “Kedudukan Khairy akan banyak membantu selain keprihatinannya kepada isu bola sepak sebelum menjadi menteri lagi dan pernah menjadi naib presiden FAM.” kata Awang. - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image1 comment:

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...