Sunday, 8 January 2017

Mukhriz Mahathir Mahu Sedarkan PAS?

Mukhriz Mahathir Mahu Sedarkan PAS? Timbalan presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) mungkin menghadiri sebuah acara kecil “roadshow” anjuran PAS berhubung Rang Undang-undang Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) (Pindaan) 2016 (RUU 355).

Bercakap selepas sebuah majlis PPBM hari ini, Datuk Seri Mukhriz Mahathir berkata, beliau sedang mempertimbangkan menghadiri acara itu dengan Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, tetapi akan bercakap mengenai isu semasa menjejaskan negara ini, jika beliau memutuskan untuk hadir.

Mukhriz Mahathir Mahu Sedarkan PAS? Mengenai himpunan solidariti RUU 355 pada 18 Februari ini, Mukhriz berkata, PPBM belum menerima sebarang jemputan dan tidak boleh mengesahkan penyertaan partinya.

Petang tadi, Tuan Ibrahim mengumumkan himpunan itu akan diadakan di Dataran Merdeka membabitkan lebih 200 NGO dan lebih 300,000 peserta dijangka menyertainya.

Jemputan turut akan dihantar kepada semua pihak, termasuk parti serpihannya Amanah dan seterunya DAP yang menentang RUU 355.

Mukhriz Mahathir Mahu Sedarkan PAS?


Bagaimanapun, Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Mhd Amin Nordin Abdul Aziz dilaporkan berkata, PAS tidak dibenar mengadakan perhimpunan di Dataran Merdeka.

Katanya, Padang Merbok juga dilarang, tetapi memberi lampu hijau kepada parti itu menggunakan Stadium Titiwangsa, di mana Himpunan Solidariti Ummah untuk Rohingya yang dizalimi Myanmar diadakan baru-baru ini.

Mukhriz Mahathir Mahu Sedarkan PAS? Perhimpunan terdahulu anjuran parti politik dan NGO itu juga gagal mendapat kelulusan pihak berkuasa, tetapi Tuan Ibrahim yakin pihak berkuasa akan memberi lampu hijau kepada partinya kali ini. - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
ImageNo comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...