Thursday, 19 January 2017

Bekas Pengarah SPRM Didakwa Salah Guna Kuasa

Bekas Pengarah SPRM  Didakwa Salah Guna Kuasa. Bekas pengarah operasi khas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Bahri Mohamad Zain yang menimbulkan kekecohan baru-baru ini dengan persaraan awalnya, kali ini didakwa terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Bahri didakwa menyekat siasatan polis ke atas isterinya dalam pertikaian wasiat.

Bahri didakwa menyalahgunakan kuasanya bagi memastikan tiada tindakan diambil ke atas laporan polis yang dibuat terhadap isterinya.

Bekas Pengarah SPRM Didakwa Salah Guna Kuasa. Satu sidang media akan diadakan Jumaat ini bagi membongkar dakwaan penyalahgunaan kuasa itu, kata pembantu penganjur acara itu, Firdaus Kader kepada FMT.

Firdaus berkata, isteri Bahri didakwa terbabit dalam pertikaian wasiat abangnya, Zamri Abdullah yang juga bekas presiden Kolej Islam Sains dan Teknologi (Kist).

“Kami akan kemukakan bukti Jumaat ini dan mereka yang terjejas akibat penyalahgunaan kuasa Bahri juga akan hadir.

Bekas Pengarah SPRM Didakwa Salah Guna Kuasa


“Kami percaya Bahri menggunakan kedudukannya dalam SPRM bagi memastikan laporan polis yang dibuat ke atas isterinya tidak diendahkan,” kata Firdaus.

Sementara itu, sumber yang rapat dengan Bahri memberitahu FMT ini adalah usaha jelas untuk memfitnah bekas pengarah SPRM itu, selepas pendedahannya ketika mengumumkan persaraan awalnya, baru-baru ini.

“Bahri menafikan dakwaan ini (salah guna kuasa).”

Ditanya sama ada Bahri akan mengambil tindakan terhadap mereka yang memfitnah beliau, sumber itu berkata: “Beliau tidak mahu membuat laporan balas terhadap kakak iparnya kerana menghormati si mati (Zamri).

Bekas Pengarah SPRM Didakwa Salah Guna Kuasa. “Dan beliau (Noraihan) ada anak untuk dibesarkan, jadi beliau mengambil berat tentang mereka.” - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image
2 comments:

  1. Serupa kes macam DSAI dan lain-lain pabila sudah tidak sebilik dengan Najib and the gangs pelbagai salah laku akan dicipta dan ditonjolkan oleh pemakan dedak najib walhal hamba Allah ini hanya nak menegakkan kebenaran inilah akhir zaman yang bsah dikatakan kering dan yang bengkok dikatakan lurus dunia-dunia tunggulah balasan dari Allah 'Azajawalla.

    ReplyDelete
  2. Hahaha ular makan ular.sebelum rahsia Terbongkar baik masukan dia kedalam.nak tanam dalam Tong Simen itu stail lama beb.hahaha

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...