Wednesday, 21 December 2016

Umno Terkedu Dengan Berita Ini

Umno Terkedu Dengan Berita Ini. Seramai 3,650 ahli parti komponen Barisan Nasional (BN), PKR dan parti pembangkang di Sabah menyertai Parti Warisan Sabah (Warisan) Sabtu lalu, kata Junz Wong.

Naib presiden Warisan itu berkata pengumuman keluar parti untuk menyertai Warisan itu dibuat menerusi program Jelajah Pemuda Warisan Sabah di Kundasang pada 17 Disember lalu.

Umno Terkedu Dengan Berita Ini.  Beliau berkata antara ahli baharu itu ialah 400 bekas ahli Umno cawangan Desa Aman, 50 ahli Parti Pasok Momogun Kadazandusun Murut Bersatu (UPKO), Parti Bersatu Sabah (150), Parti Maju Sabah (500), Parti Reformasi Negeri Sarawak (500), Parti Cinta Sabah (500) dan 1,550 lagi daripada PKR.

Wong yang juga bekas setiausaha DAP Sabah berkata sambutan luar biasa kepada Warisan itu akan mencerahkan peluang parti yang baru ditubuhkan 2 bulan lalu untuk merampas Sabah daripada BN pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.

Umno Terkedu Dengan Berita Ini


“Warisan akan menganjurkan lebih banyak siri jelajah di seluruh Sabah selepas ini,” katanya kepada FMT.

Pada 17 Oktober lalu, Presiden Warisan Datuk Seri Shafie Apdal menubuhkan parti itu selepas mendapat kelulusan daripada Pendaftar Pertubuhan.

Shafie berkata penubuhan parti baharu itu ialah langkah menyatupadukan semua kaum di Sabah.

Umno Terkedu Dengan Berita Ini


Beliau yang juga ahli Parlimen Semporna dan bekas menteri turut mengumumkan bekas naib presiden PKR, Darell Leiking sebagai timbalan presiden, manakala 3 naib presidennya ialah bekas presiden Kadazan Dayak Murud Malaysia, Datuk Peter Anthony; bekas naib ketua Umno Semporna, Jaujan Sambakong dan Wong.

Umno Terkedu Dengan Berita Ini.  Setakat ini, Warisan mempunyai lebih 30,000 ahli berdaftar. - fmt


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
1 comment:

  1. Tahniah terus usaha..guling bn sabah..mudahan tuhan beri kemenangan warisan pru14

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...