Thursday, 29 December 2016

Jamal Yunos Makin Buas?

Jamal Yunos Makin Buas? Pengerusi Gabungan NGO Malaysia, Datuk Seri Jamal Md. Yunos akan bertindak merobohkan mana-mana premis yang didapati tidak mempunyai lesen menjalankan perniagaan dibawah Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB).

Beliau yang juga pemilik Sekin Fisherman Village Hotel & Resort mendakwa, terdapat tapak tanah yang diduduki dan dibangunkan tanpa kebenaran dan lesen yang sah.

Jamal Yunos Makin Buaeliau juga berkata telah menyewa jentolak untuk memastikan mana-mana pusat judi, disko dan rumah urut tanpa lesen akan dirobohkan.

"Apa yang saya maklumkan ada 9 pusat judi, 40 rumah urut termasuk karaoke. Majlis Daerah jangan salahkan saya...jika saya ambil tindakan persendirian di atas premis yang didiami tanpa kelulusan.

"Bagaimana sebuah disko boleh beroperasi sehingga pagi? Adakah pegawai Daerah Sabak Bernam buta, pekak dan tuli? Adakah mereka hanya menunggu arahan menteri besar Selangor untuk menutup dan menyita premis begini?

Jamal Yunos Makin Buas


"Saya tidak perlu sebut nama disko tersebut kerana orang Sungai Besar pun dah jenuh buat aduan kepada Majlis Daerah," ujarnya dalam sidang media diadakan di hadapan Pejabat Daerah dan Tanah Sabah Bernam hari ini.

Sebelum itu Jamal yang mengadakan pertemuan dengan Pegawai Daerah Sabak Bernam, Mohd Khairuddin Md Som turut diiringi Penasihat Undang-undangnya, Datuk Imran Tamrin; Setiausaha Umno Bahagian Sungai Besar, Datuk Samsuri Mukhri dan Pengerusi Kebajikan Anak Bendang Selangor, Abu Lani Hasbullah.

Jamal Yunos Makin Buas


Difahamkan, Jamal turut mengadakan perbincangan selama kira-kira 30 minit dengan Khairuddin berhubung tindakan penguat kuasa Pejabat Daerah dan Tanah Sabak Bernam meroboh 11 struktur deretan bangunan yang dibina bersebelahan resortnya minggu lalu yang dianggarkan kos pembinaan RM308,000 musnah.

Jamal Yunos Makin Buas. Jamal turut bertemu Setiausaha MDSB Awaluddin Zakaria pertemuan berlangsung selama kira-kira 20 minit. - md


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
2 comments:

  1. Apa tindakan yang bolih di ambil keatas dia ????

    Dia memperolihi lesen besar dari KPN dan Najib .

    ReplyDelete
  2. TAK DE BERANI NYA JAMAL ATIK KUCING...CUBALAH KALAU BERANI..NANATI JUMPA SAMSENG SEBENAR BARU TAU..KERAT 18...

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...