Tuesday, 6 December 2016

Gambar Mengejutkan Buat Rakyat Malaysia

Gambar Mengejutkan Buat Rakyat Malaysia. Tersebar di media sosial gambar raja-raja Melayu dihina dengan biadap sekali, kejadian itu dikatakan berlaku depan Kedutaan Malaysia di Myanmar.

Gambar Raja-raja Melayu yang menjadi ketua agama Islam bagi negeri-negeri di Malaysia itu digantung dengan selipar dan seluar dalam. Perbuatan biadap itu mencetuskan kemarahan warga media sosial.

Gambar Mengejutkan Buat Rakyat Malaysia. Kejadian itu dipercayai ada kaitan dengan tindakan Malaysia yang mulai lantang mengkritik serta menunjukkan solidariti  terhadap penduduk Islam Rohingya yang dibunuh beramai-ramai oleh Kerajaan Myanmar.

Berang dengan perbuatan yang melampau biadap itu, orang ramai bukan sahaja mendesak kerajaan Malaysia memutuskan hubungan diplomatik Melaysia dengan Myanmar malah menuntut kerajaan menghalau semua pekerja Myanmar yang tinggal di negara ini.

Gambar Mengejutkan Buat Rakyat Malaysia


Sebelum ini puluhan Sami Buddha dilaporkan berhimpun depan Bangunan Besar Kedutaan Malaysia di Yangon Myanmar membantah sokongan Kerajaan Malaysia terhadap Etnik Rohingya yang dibunuh kejam oleh kerajaan Myanmar.

Kumpulan Sami Buddha itu berhimpun sambil mengutuk Malaysia yang disifatkan cuba campur tangan dalam hal ehwal dalaman negara Myanmar.

Gambar Mengejutkan Buat Rakyat MalaysiaIklan
Image
Image
Image
Image
Image
2 comments:

  1. Halau Myanmar keluar dr msia.
    Najib wajib bertindak.

    ReplyDelete
  2. Apa tindakan kerajaan? X kan dh menikus...Ni Blum bab gambo kartun pm yg tongah buat stunt..kalau btul tegas Purus je hubungan diplomatik

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...