Tuesday, 13 December 2016

AMANAH Bagi Kejutan Pada PAS

AMANAH Bagi Kejutan Pada PAS. Parti Amanah Negara (Amanah) akan meletakkan calon di semua kerusi yang dipertandingkan Pas pada Pilihan Raya Umum akan datang, kata Pengerusi Amanah Wilayah Persekutuan, Dr Mohd Hatta Ramli.

Beliau berkata, Amanah tidak mahu menyentuh mana-mana kerusi PKR atau DAP kerana kedua-duanya merupakan rakan sekutu dalam Pakatan Harapan.

AMANAH Bagi Kejutan Pada PAS.  "Kita perlu menghormati teman-teman kerana mereka mempunyai rancangan mereka," katanya ketika meyampaikan ucapan penangguhan di Konvensyen Amanah Nasional semalam

Dalam ucapannya Dr Hatta yang juga Pengarah Strategi Pilihanraya turut mempersoalkan di mana pula kerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dalam pilihan raya umum akan datang sekiranya Amanah meletakkan calon pada kerusi yang dipertandingkan Pas.

AMANAH Bagi Kejutan Pada PAS


"Jika DAP tidak berikan sebarang kerusi, di mana mereka akan bertanding? Kita sentiasa sesuaikan dan berikan kerusi, maka PKR dan DAP juga boleh," katanya.

Dr Hatta berkata, mereka boleh berkongsi kerusi.

AMANAH Bagi Kejutan Pada PAS. "Ada 222 kerusi," katanya. - md


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
1 comment:

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...