Sunday, 25 December 2016

Akibat Tindakan Ini, Jamal Yunos Bakal Ditahan?

Akibat Tindakan Ini, Jamal Yunos Bakal Ditahan? Ketua Umno Bahagian Sungai Besar Datuk Seri Jamal Yunos hari ini “merasmikan” hotel miliknya, Sekin Fisherman Village Hotel & Resort di Sekinchan.

Acara perasmian itu dibuat sehari selepas Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) mengeluarkan notis perintah tutup dan merobohkan premis itu kerana beroperasi tanpa lesen.

Akibat Tindakan Ini, Jamal Yunos Bakal Ditahan?  Sewaktu majlis itu, Jamal memotong reben berwarna merah, malah turut menggunting pita sitaan dipasang MDSB dan menanggalkan notis yang ditampal.

“Resort saya hampir 5 tahun beroperasi, belum ada yang merasmikan. Hari ini saya datang buat majlis yang ‘sempoi’, buat perasmian dan membuka semula pita pelekat sitaan yang diletakkan oleh majlis.

“Hari ini dengan rasminya, Sekin Resort Hotel milik keluarga saya dirasmikan dan beroperasi berniaga seperti biasa,” katanya kepada FMT, hari ini.


Akibat Tindakan Ini, Jamal Yunos Bakal Ditahan? 


Jamal berkata selepas membeli tanah itu beliau membangunkan kawasan berkenaan yang dulunya dipenuhi dengan hutan, tetapi pada hari ini cukup berbeza.

“Tanah tapak resort itu dulunya tanah bakau. Dulu kawasan itu tidak ada orang nak datang, tetapi sekarang lain. Tipulah kalau kata (Adun Sekinchan) Ng Suee Lim yang majukan,” katanya.


Akibat Tindakan Ini, Jamal Yunos Bakal Ditahan? Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...