Sunday, 6 November 2016

Najib Terima Derma Dari Putera Arab Saudi Boleh Pulak Ye.. Tapi Yang Ni Tak Boleh

Najib Terima Derma Dari Putera Arab Saudi Boleh Pulak Ye.. Tapi Yang Ni Tak Boleh. Badan Peguam Malaysia antara 3 pertubuhan yang disiasat polis berhubung sumbangan yang diterima daripada Open Society Foundations (OSF), yang dikaitkan kepada hartawan George Soros.

Pertubuhan lain yang disiasat adalah gabungan reformasi pilihan raya Bersih, dan portal Malaysiakini.

Najib Terima Derma Dari Putera Arab Saudi Boleh Pulak Ye.. Tapi Yang Ni Tak Boleh. Badan Peguam Malaysia Khamis lalu mengaku terima geran bernilai AS$15,000 (RM53,757) pada Januari tahun lepas untuk kajian ke atas pekerja asing.

Siasatan polis ke atas 3 pertubuhan itu dibuat bawah Seksyen 124C Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman untuk aktiviti yang memudaratkan demokrasi berparlimen.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata ketiga pertubuhan disiasat oleh 1 kumpulan siasatan yang sama, selepas satu laman sesawang Amerika Syarikat memuatnaik dokumen OSF yang mengaitkan yayasan itu kepada Bersih, Malaysiakini dan Badan Peguam.


Najib Terima Derma Dari Putera Arab Saudi Boleh Pulak Ye.. Tapi Yang Ni Tak Boleh


Malaysiakini akui geran OSF digunakan oleh unit penyiaran KiniTV untuk menerbitkan buletin berita dan dokumentari berkenaan Sarawak.

Manakala Bersih pula nafi sumbangan OSF digunakan untuk menganjurkan tunjuk perasaan. -FMT

Addin:

Najib terima derma dari Putera Arab Saudi boleh pulak ye.. kenapa yang tu tak nak siasat dan didakwa?


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...