Monday, 21 November 2016

Lagi Gesaan Pemimpin Umno Supaya PAS Dan UMNO Bersatu

Lagi Gesaan Pemimpin Umno Supaya PAS Dan UMNO Bersatu. "Kalau DAP boleh menerima Tun Dr Mahathir, tidak mustahil Umno menerima Pas dan kemungkinan Pas menerima Umno untuk bekerjasama," kata Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Annuar Musa.

Beliau berkata ini kerana kedua-dua parti mempunyai asas perjuangan sama, menjunjung cita-cita sama dan lahir daripada 'DNA' sama.     

"Politik adalah di atas 'possibilities', politik adalah satu seni yang berpelbagai kemungkinan.

Lagi Gesaan Pemimpin Umno Supaya PAS Dan UMNO Bersatu. "Saya percaya antara parti politik (Umno dan Pas) yang menjunjung cita-cita dan dasar perjuangan yang sama, dia tidak bergerak dalam bentuk 'parallel' dan saya yakin akan ada satu titik pertemuan (bergabung)," katanya.

Beliau berkata demikian ketika menjadi penceramah Sesi Keempat: Diskusi Politik pada Konvensyen Pemerkasaan Agenda Ummah (K-PAU) 2.0 yang dipengerusikan anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk Razali Ibrahim, di Pusat Dagangan Dunia Putra, di sini hari ini.

Annuar berkata, kedua-dua parti mempunyai banyak titik persamaan iaitu perjuangan terhadap agama, selain ingin melihat keamanan, kesejahteraan dan kedudukan Islam pada kedudukan terunggul.

Lagi Gesaan Pemimpin Umno Supaya PAS Dan UMNO Bersatu


Bagaimanapun beliau menyerahkan kepada kepimpinan tertinggi Umno untuk tujuan itu.

Beliau berkata, mana-mana parti Melayu yang bersekongkol dengan pembangkang sebenarnya berada di bawah telunjuk DAP.

Lagi Gesaan Pemimpin Umno Supaya PAS Dan UMNO Bersatu. "PKR, Parti Amanah Negara dan terbaharu Parti Pribumi Bersatu Malaysia yang berada di bawah DAP tidak mempunyai maruah perjuangan kerana mereka berada di bawah kuasa perjuangan orang lain," katanya. - BernamaIklan
Image
Image
Image
Image
Image
1 comment:

  1. Cantik sangat sgt...mcm pinang di belah kapak tumpul......

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...