Tuesday, 15 November 2016

Kerajaan Pulau Pinang Umum Bonus Setengah Bulan Gaji

Kerajaan Pulau Pinang Umum Bonus Setengah Bulan Gaji. Kerajaan DAP Pulau Pinang hari ini mengumumkan bonus setengah bulan gaji atau minimum RM700 untuk kakitangan awam negeri.

Ketua Menteri Lim Guan Eng ketika membentangkan Bajet 2017 Negeri Pulau Pinang di Dewan Undangan Negeri berkata bayaran bonus itu akan dibuat bulan depan.

Kerajaan Pulau Pinang Umum Bonus Setengah Bulan Gaji. Beliau berkata pembayaran bonus kepada 4,178 penjawat awam negeri itu melibatkan peruntukan sebanyak RM4.19 juta.

“Diharapkan bayaran bonus ini akan meningkatkan semangat mereka untuk memberikan perkhidmatan yang lebih cemerlang lagi pada tahun mendatang,” katanya.

Selain itu beliau berkata kerajaan negeri juga akan memberikan bayaran tambahan sebanyak satu perempat gaji kepada penjawat awam yang tidak mengambil cuti sakit swasta melebihi 4 hari sehingga November 2016 sebagai insentif kehadiran kerja.

Kerajaan Pulau Pinang Umum Bonus Setengah Bulan Gaji


Lim berkata pemberian bonus RM300 seorang akan turut diberi kepada penyelia dan guru KAFA, guru sekolah agama rakyat, guru sekolah menengah agama rakyat dan guru serta staf sekolah persendirian Cina.

Kerajaan Pulau Pinang Umum Bonus Setengah Bulan Gaji. Beliau berkata guru tahfiz, guru pondok dan guru tadika Islam negeri Pulau Pinang pula akan menerima bonus RM200 seorang. Persidangan Dewan akan disambung Khamis.- fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...