Sunday, 13 November 2016

Kejutan Dari PAS

Kejutan Dari PAS.  PAS bersedia berbincang dengan mana-mana parti termasuk BN dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) berkaitan apa jua isu, namun, menggesa mana-mana pihak supaya tidak menuduh mereka menyertai parti Melayu itu.

Mursyidul Am PAS baru, Hashim Jasin berkata, PAS berpegang dengan ajaran Islam yang mengatakan bahawa meskipun musuh, agama tidak melarang untuk untuk berbincang dengan pihak yang mempunyai pandangan yang berbeza.

Kejutan Dari PAS. “Dalam PAS walaupun dia tu musuh, agama tak larang berjumpa dan berbincang.

“Jadi, sekarang ini dia (BN) nak bincang dengan kita apa-apa persoalan kita sedia dengar dan dia (BN) juga patut sedia dengar apa yang kita nak kata dan kita timbanglah.

Kejutan Dari PAS


“Ya, (PAS sedia bincang) tapi jangan tuduh PAS masuk BN, yang itu kami dah buat keputusan,” katanya dalam sidang media selepas Himpunan Ledakan Suara Rakyat (LASAK) di Taman Medan, Petaling Jaya.

Kejutan Dari PAS


Hashim berkata demikian ketika ditanya mengenai adakah PAS pernah bertemu dengan BN atau BERSATU bagi membincangkan soal kerjasama. - mkIklan
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...