Friday, 14 October 2016

Kapal Mewah Jho Low Berada Di Selat Melaka

Kapal Mewah Jho Low Berada Di Selat Melaka. Kapal layar yang dispekulasikan milik hartawan Jho Low telah dilihat belayar ke Selat Melaka, demikian menurut laman web pengesanan kapal Marinetraffic.com.

Sehingga jam 1.30 hari ini, laman web itu menunjukkan kapal layar mewah itu - Equanimity - berada hanya lebih 16 kilometer di luar pantai Port Dickson, menuju barat laut dengan kelajuan 11.7 knot.

Kapal Mewah Jho Low Berada Di Selat Melaka. Perhentiannya yang diketahui sebelum ini ialah di perairan Hong Kong, di mana ia berlepas pada 6 Oktober, demikian menurut semakan Malaysiakini di laman web Marinetraffic.com.

Menurut South China Morning Post (SCMP) pada bulan Ogos, Equanimity difahamkan menjalani kerja-kerja penyelenggaraan atau pembaikan semasa ia berada di Hong Kong.

Kapal Mewah Jho Low Berada Di Selat Melaka


Bagaimanapun, harian yang berpejabat di Hong Kong itu berkata pegawai pelabuhan telah enggan mengulas mengenai perkara ini, dengan memetik perjanjian kerahsiaan.

Kapal Mewah Jho Low Berada Di Selat Melaka. Akhbar itu berkata terdapat spekulasi yang kapal layar mewah itu adalah untuk dijual, tetapi tidak ada orang yang bersedia untuk membincangkan perkara itu. - MalaysiakiniIklan
Image

Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...