Tuesday, 4 October 2016

Jamal Yunos Buat Laporan Polis Dakwa BERSIH 5 Diresapi IS

Jamal Yunos Buat Laporan Polis Dakwa BERSIH 5 Diresapi IS. Lebih 50 penyokong Gerakan Baju Merah hari ini menemani pemimpin mereka Datuk Jamal Yunos hadir ke Ibu Pejabat Polis Bukit Aman bagi menyerahkan bukti berdokumen mengenai dakwaan kononnya Bersih 5 diresapi pengganas IS.

Kumpulan penyokong baju merah berkumpul di hadapan pintu masuk Bukit Aman seawal jam 2 petang sebagai tanda sokongan kepada Jamal.

Jamal Yunos Buat Laporan Polis Dakwa BERSIH 5 Diresapi IS. Jamal berkata beliau menyerahkan 22 muka surat kepada poliBesar itu turut mendakwa salah seorang sumber maklumat yang diterimanya ialah daripada Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli.

“Lebih kurang 22 muka surat dalam dokumen ini hasil daripada sumber dalaman yang sahih. Perkara itu sangat membimbangkan dan sangat menakutkan kami, ” kata Jamal.

Jamal Yunos Buat Laporan Polis Dakwa BERSIH 5 Diresapi IS


“Sebahagian maklumat ini saya dapat daripada Rafizi. Kita dapat maklumat ini dalam waktu sebulan lepas.”

Pada 28 September, Jamal yang kini mendepani usaha menghalang perhimpunan Bersih 5 yang bakal diadakan di Kuala Lumpur pada 19 November, menuduh Bersih 2.0 merancang menggunakan taktik luar biasa seperti menawan lapangan terbang.

Jamal Yunos Buat Laporan Polis Dakwa BERSIH 5 Diresapi IS

“Melalui sumber yang boleh dipercayai, mereka ini tujuannya untuk menggulingkan kerajaan dengan menawan beberapa kawasan strategik seperti KLIA (Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur), klia2, Putrajaya dan lain-lain tempat,” katanya. - Free Malaysia Today

Iklan
Image

Image
1 comment:

  1. Hari tu kata program BERSIH ni program Cina...hari ni IS pulak. Kelakar tak abis2 orang-orang kita ni.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...