Monday, 3 October 2016

Jamal Yunos Akan Ditangkap?

Jamal Yunos Akan Ditangkap? ADUN Kampung Tunku dari DAP Lau Weng San menggesa supaya Ketua bahagian Umno Sungai Besar Datuk Jamal Md Yunos ditangkap serta merta.

Ini berikutan Jamal dan Gerakan Baju Merah hari ini bertempur dengan BERSIH di Teluk Intan selepas cuba merampas kain rentang mereka.

Lau berkata polis harus menyegerakan tindakan terhadap Jamal sepertimana dilakukan terhadap pembangkang.

Jamal Yunos Akan Ditangkap? "Ia adalah jelas bahawa orang-orang yang sengaja mencetuskan huru-hara dan kekacauan adalah Baju Merah yang diketuai oleh Jamal.

"Saya menggesa pihak polis untuk mengambil tindakan segera dengan menyiasat dan menangkap Baju Merah yang diketuai oleh Jamal Yunos seperti yang berlaku dalam siasatan berkaitan 'salah laku' pembangkang," kata Lau dalam satu kenyataan.

Beliau berkata polis tidak boleh dilihat berat sebelah apabila melibatkan kes-kes individu dari parti pemerintah.

Jamal Yunos Akan Ditangkap?


Beliau berkata sebelum pertempuran di Teluk Intan, sekumpulan penyokong Baju Merah yang bermotosikal juga telah menyerang konvoi BERSIH di Lumut.

Lau mengkritik polis kerana dikatakan tidak bertindak pantas ketika berada di tempat kejadian.

Jamal Yunos Akan Ditangkap? "Mereka (polis) dilihat terpaku dalam kedudukan mereka dan tidak mengambil tindakan pencegahan atau menahan sesiapa," katanya.
Iklan
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...