Monday, 19 September 2016

Najib Dan Zahid Buat Perkara Pelik.. Saksikanlah

Najib Dan Zahid Buat Perkara Pelik.. Saksikanlah. Bukan sesuatu yang luar biasa apabila Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak menghadiri Persidangan Agung Pertubuhan Bangsa Bersatu (UNGA), kata Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau berkata mewakilkan tugas mengetuai delegasi Malaysia kepada timbalan perdana menteri bukan merupakan sesuatu yang luar biasa kerana banyak negara lain yang menghantar wakil bagi mewakili ketua negara dan kerajaan masing-masing.

Najib Dan Zahid Buat Perkara Pelik.. Saksikanlah.  “Bukan merupakan sesuatu yang ganjil untuk sama ada menteri luar atau timbalan perdana menteri hadir sebagai wakil pada Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB),” katanya kepada media Malaysia yang membuat liputan kehadiran beliau di UNGA di sini pada Ahad.

Beliau berkata daripada 193 negara anggota PBB, setakat ini 54 negara termasuk Indonesia yang menyatakan ketua negara dan kerajaan mereka tidak akan menghadiri perhimpunan tahunan PBB itu.

“Dan ketika zaman perdana menteri yang memerintah paling lama dulu pun terdapat juga orang lain yang mewakili beliau,” kata Ahmad Zahid.

Najib Dan Zahid Buat Perkara Pelik.. Saksikanlah


“Saya harap perkara ini tidak perlu digembar-gemburkan kerana saya yakin apa yang dilakukan oleh perdana menteri ialah sesuatu yang wajar dan tidak berlaku keluarbiasaan,” kata Ahmad Zahid.

Sependapat dengan beliau, Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman berkata beliau pernah diberi tanggungjawab untuk mengetuai delegasi Malaysia ke UNGA pada 2009.

“Kalau kita lihat daripada senarai kedatangan sejak beberapa tahun lalu, bukan semua negara menghantar ketua negara atau ketua kerajaan masing-masing,” katanya.

Najib Dan Zahid Buat Perkara Pelik.. Saksikanlah. Ahmad Zahid tiba di New York pada Sabtu untuk mengetuai perwakilan Malaysia ke sesi ke-71 UNGA.
Iklan
Image
2 comments:

 1. Buang duit saja

  Mana ada nilai ekonomi di peringkat global pun

  Tak ada yang nak bazir masa punya

  Yang lepas lepas sudah bukti dewan kosong

  NOL

  ReplyDelete
 2. Jawapan sebagai gula bagi najib untuk tidak tersedak bila makan dedak untuk rakyat nak tahu jawapannya mudah jika najib masuk ke US jawabnya dia tak akan keluar sebab paspot diplomat akan dibatalkan jadinya dia takut nak keluar negara gara-gara DOJ diUS tu.

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...