Wednesday, 28 September 2016

Kalau Pembangkang Nak Kalah Buatlah..

Kalau Pembangkang Nak Kalah Buatlah. Pendirian Amanah berhubung pembubaran Dun Selangor sebelum persempadanan semula didakwa akan menjejaskan kedudukan Pakatan di Selangor.

Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid Abd Samad berkata, cadangan  persempadanan semula itu sarat dengan ketidakadilan dan pemetaan secara tidak masuk akal demi memenuhi kepentingan BN.

Kalau Pembangkang Nak Kalah Buatlah.  Menurutnya, Amanah mengesyorkan supaya satu mesyuarat khas Majlis Presiden diadakan untuk membincangkan mengenai perkara ini serta mengkaji sejauh mana salah satu dari dua kemungkinan tersebut dijamin tercapai.

“Sekiranya tiada jaminan bahawa salah satu kemungkinan ini akan tercapai maka wajar cadangan pembubaran Dun diterima demi menggagalkan rancangan jahat SPR yang terus membenarkan dirinya diperalat BN dalam usaha mereka untuk mengongkong dan menindas rakyat.

Kalau Pembangkang Nak Kalah Buatlah


“Oleh itu, cadangan pembubaran DUN dengan kadar segera hanya wajar ditolak sekiranya kita yakin bahawa cadangan persempadanan semula oleh SPR berjaya ditolak atau Pas dapat dipujuk untuk bekerjasama dengan Pas dan tidak akan mengadakan pertandingan tiga penjuru,” katanya dalam satu sidang media yang diadakan di Pejabat Ahli Parlimen Shah Alam, hari ini.

Tambahnya lagi, cadangan persempadanan semula SPR merupakan usaha untuk mengekalkan BN sebagai kerajaan di dalam keadaan mereka yang semakin ditolak rakyat.

Kalau Pembangkang Nak Kalah Buatlah.  "Kedua-dua perkara ini iaitu persempadanan semula dan 'spoiler' Pas adalah strategi serampang dua mata yang telah disusun oleh BN. Strategi ini mampu dipatahkan sekiranya salah satu daripadanya dapat digagalkan," katanya.
Iklan

6 comments:

  1. It is terribly arduous to say once exactly ought to be compelled to cash your check. typically it's reaching to really hard to cash if it isn't official hours. That’s why we tend to tend to feel you superabundant and twenty four hour check cashing services. check cashing Philadelphia

    ReplyDelete
  2. Its a nice post. I also liked it. Your articles are so informative. Here i will share with you a site that's also helps you to get more information. denver divorce lawyer

    ReplyDelete
  3. Loan specialists who do more often than not require bank proclamations of earlier months to check strength of salary. Payday Loans Chula vista

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...