Thursday, 25 August 2016

Tanpa Disangka Berita Ini Memalukan Keluarga Najib

Tanpa Disangka Berita Ini Memalukan Keluarga Najib.  Seorang artis terkenal dengan ciptaan provokatif  meletakkan beberapa poster di Los Angeles dengan menyindir yayasan amal Leonardo DiCaprio yang dikaitkan dengan 1MDB dan calon Presiden Amerika Syarikat, Hillary Clinton kerana pengubahan wang haram.

Artis itu yang dikenali sebagai Sabo memberitahu The Hollywood Reporter bahawa beliau meletakkan karya seni berkenaan di luar rumah pelakon itu, tetapi dihalang berbuat demikian oleh kakitangan keselamatan.

Tanpa Disangka Berita Ini Memalukan Keluarga Najib.  Berikutan itu, Sabo menggantung poster berkenaan di kawasan Sunset Boulevard, berseberangan panggung wayang Archlight Cinemas.

"Karya seni itu menggambarkan kepala DiCaprio dan Clinton berputar-putar dalam mesin pengering pakaian dengan sebanyak AS$ 100 berpusar di sekeliling mereka.

"Di bahagian mesin basuh itu bertulis "Jenayah keluarga Clinton: Wang Haram Sejak 1997".

"Satu lagi menyebut bekas pencabar Clinton, Bernie Sanders "Bernie habis dijual untuk sebuah rumah tasik!!!" kata laporan itu.

Tanpa Disangka Berita Ini Memalukan Keluarga Najib


DiCaprio menjadi hos bagi acara kutipan dana untuk Clinton di kediamannya di Hollywood Hills, tetapi ia tiba-tiba dibatalkan dengan menyebut mengenai kepadatan jadual.

Menurut The Hollywood Reporter, aduan Jabatan Keadilan (DOJ) mengenai 1MDB mencadangkan bahawa yayasan kebajikan beliau mendapat manfaat kewangan daripada mereka yang terlibat dalam skandal itu.

Dalam dokumen mahkamah difailkan DOJ menyebut beliau sebagai Hollywood Actor 1, dengan mendakwa wang daripada 1MDB mungkin digunakan untuk membiayai filem yang memenangi anugerah, 'Wolf Of Wall Street'.

Tanpa Disangka Berita Ini Memalukan Keluarga Najib


Filem itu diterbitkan oleh Red Granite yang ditubuhkan oleh anak tiri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, Riza Aziz.

Red Granite bagaimanapun menafikan perkara itu.

Yayasan Clinton sementara itu berada di bawah penelitian kerana derma yang diberikan kepadanya oleh tokoh-tokoh luar negara.

Tanpa Disangka Berita Ini Memalukan Keluarga Najib.  Bill Clinton berkata baru-baru ini bahawa yayasan itu tidak akan menerima wang antarabangsa jika Hillary dipilih sebagai presiden.
Iklan
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...