Thursday, 1 September 2016

Khairy Jamaluddin Belasah Ridhuan Tee

Khairy Jamaluddin Belasah Ridhuan Tee. Kenyataan Ridhuan Tee Abdullah iaitu atlet “ultra kiasu” didorong oleh wang dan populariti bukannya patriotisme kepada negara dibidas Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin sebagai satu penghinaan kepada ahli sukan Malaysia.

“Ultra kiasu” adalah istilah bersifat menghina yang digunakan oleh Tee untuk menggambarkan bukan Melayu, pihak pembangkang dan musuh Islam.

Khairy Jamaluddin Belasah Ridhuan Tee. Khairy yang akui kecewa membaca komen itu, turut berpendirian kenyataan Tee sebagai “salah dan tidak bertanggungjawab.”

“Saya kenal atlet kita. Mungkin dia tidak pernah bertemu dengan mereka. Tanpa mengira kaum dan agama, mereka berjuang demi negara, demi Malaysia.

“Mungkin Tee tidak perlu lagi mengulas mengenai sukan,” tambahnya selepas merasmikan mesyuarat Umno Bahagian Bandar Tun Razak.

Ahli Parlimen Rembau dan Ketua Pemuda Umno itu berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan Tee yang disiarkan dalam ruangan mingguan setiap hari Isnin di akhbar Sinar Harian.

Khairy Jamaluddin Belasah Ridhuan Tee


Dalam kolumnya itu, Tee mendakwa “ultra kiasu” lebih memilih untuk melibatkan diri dalam sukan individu dan bukannya berkumpulan yang memerlukan kerja berpasukan.

Bola sepak dan hoki yang memerlukan kekuatan “jamaah (berjemaah)” tidak lagi diminati bukan Melayu, kerana menurut Tee, acara individu sebagai lubuk jana wang.

Khairy Jamaluddin Belasah Ridhuan Tee. Kata ahli akademik itu lagi, sukan menjadi bahan niaga dan platform untuk mencari populariti dan wang, bukan lagi mengenai patriotisme.Iklan
ImageNo comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...