Friday, 22 July 2016

Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur..

Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur. Rancangan pilihan raya kilat menyebabkan DAP terdesak sehingga tidak menyedari kesan serius pilihan raya negeri tergempar itu, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang Datuk Zainal Abidin Osman.

Zainal berkata kerajaan negeri pimpinan DAP itu sewajarnya menggunakan baki dua tahun sebelum pilihan raya umum akan datang untuk menyelesaikan masalah banjir tahunan, seperti yang dijanjikan dalam PRU lalu.

Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur. Zainal menyoal apakah Ketua Menteri Lim Guan Eng sebenarnya terdesak memanggil pilihan raya kilat kerana mahu meletakkan proksinya, sekiranya disabitkan kesalahan atas dakwaan rasuah.

“Apakah motif sebenar Lim Guan Eng di sebalik hasrat mengadakan Pilihanraya Negeri lebih awal adalah untuk meletakkan seorang proksi atau ahli keluarga Lim bertanding di kerusi DUN Pulau Pinang bagi tujuan memastikan keluarga Lim terus menguasai Kerajaan Pulau Pinang?” soalnya dalam satu kenyataan.


Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur


Zainal memberi amaran negeri-negeri lain akan turut mengikut jejak langkah Guan Eng mengadakan pilihan raya kilat, seraya menyebabkan kempen pilihan raya berterusan di negara ini.

Semalam, Guan Eng berkata pilihan raya kecil dirancang untuk mengembalikan semangat demokrasi lantaran salahguna sistemik oleh kerajaan Persekutuan dan skandal wang derma.

Sementara itu Zainal menganggap keputusan DAP menangguhkan pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat sebagai langkah yang tidak betul.

Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur


Beliau berkata ahli DAP sepatutnya diberi peluang untuk menentukan samada mereka mahu terus dipimpin oleh seorang Setiausaha Agung yang dituduh melakukan rasuah, “atau tidak”.

“UMNO Pulau Pinang sentiasa mempertingkatkan persediaannya untuk menghadapi kemungkinan berlaku pilihanraya.

Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur. “UMNO Pulau Pinang akan menggerakkan Bilik Gerakan di setiap kawasan DUN dan Daerah Mengundi memasuki ‘mode pilihanraya’ memandangkan Parlimen semasa akan tamat tempoh dalam masa 24 bulan saja lagi,” kata Zainal lapor FMT.

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...