Thursday, 14 July 2016

Disaat Tuan Ibrahim Mahu Berdamai, Dr. Zuhdi Mahu Putus Dengan PKR


Disaat Tuan Ibrahim Mahu Berdamai, Dr. Zuhdi Mahu Putus Dengan PKR. Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man hari menyeru “gencatan serangan” di kalangan parti pembangkang.

“Jika titik kompromi dijumpai, percayalah yang menjadi abu hanyalah satu, iaitu Umno-BN,” antara kenyataan Tuan Ibrahim.Pengarah Pusat Penyelidikan PAS Dr Mohd Zuhdi Marzuki menyokong jika PAS mengambil langkah memutuskan hubungan dengan PKR.

“Contoh dalam PRK Sungai Besar dan Kuala Kangsar memang satu pengkhianatan yang jelas yang dibuat oleh PKR.

Disaat Tuan Ibrahim Mahu Berdamai, Dr. Zuhdi Mahu Putus Dengan PKR


“Di mana PKR secara jelas menyeru pengundi jangan undi PAS sedangkan kita ada pakatan politik.

“Ini bukti-bukti pengkhianatan yang memang sudah berlaku,” kata Dr Zuhdi kepada BNBBC.


Inilah yang dibimbangi Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid Samad. “Kalau Tuan Ibrahim isytihar nak berkawan semula, tidak ada masalah. Jangan sampai Tuan Ibrahim cakap lain, tetapi Datuk Seri Abdul Hadi Awang cakap lain pula.

Disaat Tuan Ibrahim Mahu Berdamai, Dr. Zuhdi Mahu Putus Dengan PKR


PAS perlu tetapkan pendirian. Nak kawan atau lawan!!

“Bincang dan fikir betul-betul sesama sendiri sama ada hendak berkawan untuk lawan BN atau tidak. Jangan sekejap kata hendak bermusuh dengan DAP, bermusuh dengan Amanah kerana kita tidak ada masa,” katanya kepada FMT.
6 comments:

 1. Pemimpin PAS sekarang memang tidak ada wawasan kepimpinan apa yang mareka tahu hanya untuk generasi sekarang mereka tidak pernah memikir generasi akan datang itulah sababnya seorang cakap begini dan seorang lagi cakap begini sampai kiamat pun PAS tidak alan mencapai matlamat untuk menegakkan hukum islam petcayalahlah jika begini rupa kepimpinan PAS yang ada sekarang.

  ReplyDelete
 2. Dia org bn umno bro. Musang berbulu ayam.

  ReplyDelete
 3. Pening. Sorang nk berdamai sorang nk bermusuh. Sbnrnya Pas nk yg mana?

  ReplyDelete
 4. Tak nampak lg ka? Zuhdi tu diantara agen2 umno dlm pas. Takkan dia nak setuju dgn langkah yg akan memudaratkan umno

  ReplyDelete
  Replies
  1. sokonggggg betulllll PAS dah kena virus umno...depa tak nampak tu....ahli pas dah mula keluar ......pi ke Amanah

   Delete
 5. saya cadangkan semua ahli PAS tinggalkan PAS masuk AMANAH selesai cerita, Parti tu dah mengarut, Dato Nik Aziz pi sokong Bersih, depa buat lain, senang aje sokong Amanah pula dia pun matlamatnya 1 menegakkan hukum ALLAH, Kita jangan silap dalam menegekkan hukun Islam bukan sahaja melalui PAS, banyak lagi......

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...