Wednesday, 22 June 2016

Sejarah Baru Tercipta Di Kedah

Sejarah Baru Tercipta Di Kedah. Sejarah mungkin tercipta apabila mesyuarat mingguan Exco Kerajaan Negeri Kedah (Exco) diadakan di Hospital Pulau Pinang, hari ini.

Ini kerana Menteri Besar Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) di hospital itu susulan mengalami komplikasi usus.

Sejarah Baru Tercipta Di Kedah. Wartawan juga dapat melihat Bashah untuk pertama kali selepas hampir dua minggu sejak beliau pitam di sebuah hotel di Alor Setar.

Beliau menjalani pembedahan usus di sini, selepas dipindahkan dari hospital swasta di Alor Setar.

Ahmad Bashah yang kelihatan ceria dilihat memakai sut dengan tali leher berwarna merah, sementara 10 ahli exco duduk mengelilingi meja bulat di satu kawasan kecil dalam wad ICU.

Sejarah Baru Tercipta Di Kedah


Hanya jurugambar dibenarkan masuk ke dalam wad pada masa itu, dan diberi masa 5 minit untuk mengambil gambar.

Pegawai kanan kerajaan negeri memberitahu wartawan Ahmad Bashah atau Setiausaha Kerajaan Negeri Bakar Din akan memberikan sidang akhbar dalam tempoh dua jam.

Sejarah Baru Tercipta Di Kedah. Mesyuarat exco di hospital bukan sesuatu yang baru bagi kerajaan Kedah, kerana bekas menteri besar Datuk Seri Syed Razak Syed Zain juga pernah mengadakan mesyuarat ketika dimasukkan ke hospital.

Mesyuarat pertama seumpama itu diadakan di Island Hospital di Jalan Macalister, di sini pada 2005.
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...