Thursday, 16 June 2016

Kata-Kata Pedas Nik Abduh

Kata-Kata Pedas Nik Abduh. Hanya satu parti Islam yang boleh wujud di Malaysia untuk memperjuangkan Islam, kata Ketua Pemuda PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Aziz.

“Tak boleh ada dua parti Islam, walaupun banyak NGO, kerana 1000 NGO tidak gugat jika hanya ada satu parti Islam dalam negara,” katanya pada ceramah di Lempor Hilir malam semalam.

Nik Abduh Kata Tidak Boleh Ada 2 Parti Islam. Katanya, kewujudan dua parti Islam akan memecahkan undi orang Islam dan merugikan.

Beliau mengulas dakwaan parti serpihan PAS, Amanah, yang mengaku ia juga berjuang atas nama Islam.

“Otak kita banyak tapi Allah minta satukan melalui penyatuan ummah. Nak Islam bertapak di Malaysia beri undi pada Islam.”

Nik Abduh berkata sekiranya undi orang Islam berpecah, Amanah yang harus dipersalahkan.


Kata-Kata Pedas Nik Abduh


Katanya daripada sejuta ahli PAS, “hanya 1% ikut Amanah”.

“Tak kan nak salahkan PAS, yang 1% betul, 99% salah,” katanya.

Dalam ceramahnya, Nik Abduh berkata Pilihan Raya Kecil di Sungai Besar dan Kuala Kangsar merupakan satu jihad menentang pimpinan kerajaan yang mendatangkan masalah kepada negara.

“Sistem yang rosak maka menggunakan tangan, mengambil pensel memangkah itu adalah sebaik-baik jihad.

Pengundi di Sungai Besar dan Kuala Kangsar akan keluar mengundi Sabtu ini.

Kata-Kata Pedas Nik Abduh. Di Kuala Kangsar, calon PAS, Dr Najihatussalehah Ahmad akan berdepan dengan calon BN, Datin Mastura Mohd Yazid yang mempertahankan kerusi mendiang suaminya, calon AMANAH, Dr Ahmad Termizi dan calon Bebas Izat Bukhary Ismail Bukhary.2 comments:

  1. MENENTANG KEMUNGKARAN, RASUAH, PENYELEWENGAN, SALAH GUNA KUASA, ROMPAK HARTA RAKYAT, KEZALIMAN ADALAH SATU AJARAN ISLAM. APA GUNANYA MENGIKUT PARTI ISLAM YANG MENYOKONG PERKARA2 TERSEBUT WALAUPUN ADA 99% PENGIKUT. RAMAI PENGIKUT BUKAN BERERTI DIA "BENAR".

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul......sila jawab nik abdoh...sila jawab ea...

      Delete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...