Friday, 6 May 2016

Sebab PU Zaid Meninggal Dunia Tersebar

Sebab PU Zaid meninggal dunia tersebar. Sebab Pencetus Ummah PU Zaid meninggal dunia pada 5 Mei 2016. Takziah diucapkan kepada PU Zaid atau nama sebenar Abdul Zaid bin Abdul yang berusia 31 tahun telah menghembuskan nafas terakhir pada jam 9.00 pagi tadi Khamis di rumah kediamannya di Tanjung Batu Tawau. 

Difahamkan, punca PU Zaid meninggal dunia akibat terjatuh di bilik air. Berita mengenai pemergian Allahyarham PU Zaid turut dimaklumkan menerusi rakan seperjuangan PU Sufian dan PU Syed menerusi laman sosial facebook masing-masing. Semoga arwah Allahyarham Zaid ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

Bekas peserta program realiti dakwah, Pencetus Ummah, Abdul Zaid Abdul atau lebih dikenali sebagai PU Zaid menghembuskan nafas terakhir selepas dipercayai terjatuh dalam bilik air. 

Sebab PU Zaid meninggal dunia tersebar. Difahamkan PU Zaid, 31, dipercayai pengsan dalam bilik mandi sebelum disahkan meninggal dunia kira-kira pukul 10 pagi tadi. 

PU Zaid, peserta Pencetus Ummah edisi 2015 berasal dari Tawau, Sabah merupakan anak keempat daripada sembilan beradik. 

Sebab PU Zaid meninggal dunia tersebar.  Hasil pemerhatian menerusi laman Facebooknya (FB), PU Zaid mengalami masalah kesihatan sejak awal bulan lalu menerusi tulisan status daripada pihak admin yang mengendalikan akaun FB miliknya.

Biodata Allahyarham PU Zaid Meninggal Dunia 5 Mei 2016

Nama Penuh: Abdul Zaid Bin Abdul

Umur: 31 Tahun


Kejayaan: Pemenang Tempat Ketiga Pencetus Ummah Musim Ketiga

Tahun Lahir: 1985

Tarikh Meninggal: 5 Mei 2016


pu zaid 2
pu zaid 1

pu-sufian
abdul zaid
abdul zaid 2

pu zaid meninggal 2 


pu zaid meninggal
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...