Sunday, 22 May 2016

PAS Sanggup 3 Exco Disingkirkan

PAS sanggup 3 Exco disingkirkan. PAS bersedia menghadapi sebarang kemungkinan termasuk hilang tiga Exconya di Selangor ekoran keputusan parti itu meletakkan calonnya dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar.

Presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, soal kedudukan ahli Exco adalah urusan sesebuah negeri malah pelantikan dilakukan harus mendapat perkenan Sultan.

PAS sanggup 3 Exco disingkirkan. Hadi berkata, meskipun PAS bersedia namun beliau berharap ia hanyalah sekadar khabar angin. “Saya cuma mendapat khabar berita angin dan ia mungkin betul dan mungkin salah.

"Kalau benar pun dia nak minta Exco letak jawatan, soal pelantikan Exco adalah urusan kerajaan negeri manakala hal meletak calon dalam pilihan raya adalah soal parti.

“Lagipun, pelantikan Exco harus mendapat perkenan sultan menerusi dan ada angkat sumpah. Sebab itu kita bersedia dengan segala kemungkinan, perkara ini terpulanglah pada Sultan. 

PAS sanggup 3 Exco disingkirkan


Apa pun saya harap perkara ini adalah khabar angin,” katanya seperti dilapor Sinar Harian.

Abdul Hadi berkata demikian mengulas spekulasi berhubung dakwaan Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang mahukan tiga Exco Selangor daripada PAS meletak jawatan jika parti itu bertegas mahu calonnya bertanding dalam PRK Parlimen Sungai Besar.1 comment:

  1. Mengapa seorang pemimpin...apatah lagi yang tinggi ilmu Islamnya boleh mempercayai khabar angin????? Dulu...pun dengar khabar angin katanya calon di Kota Damansara itu pengedar pil kuda...terus letakkan calon pas...Bukankah dalam Islam sudah jelas tentang perkhabaran yang dibawa kepada kita...apa yang perlu kita lakukan...Kasihan Haji Hadi...begitu teruja dengan khabar angin...malang bagi Islam...ada Tuan Guru yang sedemikian...

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...