Thursday, 19 May 2016

Fakta Kehilangan Pesawat EgyptAir MS804 Yang Patut Anda Ketahui

Fakta Kehilangan Pesawat EgyptAir MS804 Yang Patut Anda Ketahui. Cairo, 19 Mei - Sebuah pesawat EgyptAir dengan penarbangan MS804 dilaporkan telah hilang dari radar.

Syarikat penerbangan itu berkata pesawat tersebut dijadualkan terbang dari Perancis ke Cairo.

CNBC melaporkan, EgyptAir menerusi posting Facebook berkata, pesawat itu terbang dari lapangan terbang Paris' Charles de Gaulle pada 11.09 p.m (waktu Perancis) dan hilang dari radar pada awal pagi hari ini(waktu Perancis).

Posting itu juga memberitahu pesawat tersebut membawa 59 penumpang dan 10 krew.

Fakta Kehilangan Pesawat EgyptAir MS804 Yang Patut Anda Ketahui. EgyptAir dalam kenyataan terbaru Facebook melaporkan, pesawat itu terbang pada ketinggian 37,000 kaki dan sudah memasuki ruang udara Mesir sejauh 16 km ketika ia hilang. NBC juga melaporkan, pihak berkuasa Mesir telah sedang melancarkan operasi pencarian di laut Mediterranean.

Perkara ini disahkan oleh Kementerian Udara Mesir, lapor The Guardian.

3.27 petanng - Perancis turut sama menawarkan pertolongan untuk mencari pesawat yang hilang.

1.42 petang - EgyptAir telah mengemaskini maklumat pesawat terputus hubungan. Menurut kenyataan terbaru, pesawat itu terputus hubungan pada 2.30 pagi waktu tempatan, bukan 2.45 pagi seperti yang dinyatakan sebelum ini.

1.40 petang - Greece turut sama membantu pencarian.

Fakta Kehilangan Pesawat EgyptAir MS804 Yang Patut Anda Ketahui. Senarai penumpang telah dikeluarkan : 30 warga Mesir, 15 warga Perancis, 2 warga Iraq, 1 warga British, 1 warga Belgium, 1 warga Sudan, 1 warga Chandian, 1 warga Portugal dan 1 warga Algerian.

12.27 tengahhari - Ahmed Abdel, Naib pengerusi syarikat induk EgyptAir, telah berkata kepada CNN bahawa tiada panggilan kecemasan dibuat.

12.00 tengahhari -  Sehingga kini, pesawat tersebut sudah hilang selama tiga jam.
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...