Wednesday, 25 November 2015

Rafizi Ramli Buat Kejutan Lagi..

Rafizi Ramli, Pengerusi NFCorp Berperang Lagi. Rafizi Ramli mencabar Datuk Seri Dr. Mohamed Salleh Ismail supaya mendedahkan kepada umum minit mesyuarat National Feedlot Corporation (NFCorp).

Naib Presiden PKR berkata, minit mesyuarat itu termasuk mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah dan Mesyuarat Agung Tahunan berkenaan keputusan memindahkan dana NFCorp.

“Jika NFCorp tiada apa-apa yang mahu disembunyikan, mereka sepatutnya tiada masalah untuk rakyat melihat bagaimana keputusan dibuat supaya dana dipindahkan ke National Meat and Livestock Corporation (NMLC) tanpa kebenaran,” katanya di Lobi Parlimen pada Rabu.

Rafizi Ramli, Pengerusi NFCorp Berperang Lagi

Semalam, Salleh dilaporkan berkata, Mesyuarat Agung Tahunan diadakan untuk membolehkan Lembaga Pengarah NFCorp memindahkan dana ke anak syarikat, NMLC untuk membeli hartanah.

Salleh berkata, pindahan dana itu diluluskan pada 23 Disember 2009 tetapi dinafikan Rafizi.

Rafizi Ramli mendakwa dana untuk membeli kondo telah dipindahkan terus kepada pemaju hartanah pada 2 Disember 2009.

“Apabila empat pindahan wang untuk membayar pembelian kondo dibuat pada 2 Disember 2009, (ketika itu) NMLC sebuah syarikat yang tiada hubungan dengan NFC,” kata Rafizi.

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...