Thursday, 15 October 2015

Tanpa Disangka.. Kejutan Buat Zahid Hamidi Dan Ketua Polis Negara Dari AS

Akhbar The Wall Street Journal melaporkan Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) dan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat sedang meneliti peranan Goldman Sachs yang bertindak sebagai penasihat kepada syarikat pelaburan negara 1MDB berhubung beberapa siri transaksi.

Memetik sumber, WSJ berkata siasatan ke atas Goldman Sach adalah pada peringkat pengumpulan maklumat dan setakat ini tiada petunjuk berhubung salah-laku.

"(Penyiasat) masih belum dapat memastikan sama ada perkara itu akan menjadi tumpuan mana-mana siasatan terhadap skandal 1MDB,” kata seorang jurucakap FBI.

Goldman Sachs adalah penasihat 1MDB yang kini sarat hutang berhubung tiga pengambil-alihan dan menguruskan penjualan bon bernilai AS$6.5 bilion dengan yuran perkhidmatan sebanyak AS$600 juta.

Menurut laporan itu, eksekutif bank yang bertanggungjawab mendapatkan dana untuk 1MDB juga terbabit dalam urus niaga kontroversi dengan Lembaga Pelaburan Libya, yang kini menjadi subjek tuntutan mahkamah.

3 comments:

 1. pemimpin pas wajib belajar macam mana cia, kgb, fbi, ss gestapo, mossad dan lain-lain beroperasi ..... jangan lurus macam kepala taik je ...............hancur nanti .......!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 2. KEPADA YG BERTANGGUNG JAWAP TERHADAP NEGARA SEPATUTNYE TAMPIL MEMBERI BANTUAN KEPADA PIHAK FBI DALAM HAL INI,KHAIRUDIN,MAHYUDIN,HAMID ZETI PERLU KEHADAPAN MEMBERI KETERANG YG DI PERLUKAN OLEH FBI INI UNTUK MENYIASAT TENTANG DAKAWAAN KES 1MDB SERTA YG BERSANGKUTAN.HARAP NAJIB DITANGKAP BERSAMA KUNCU KUNCU TERMASUKLAH KPN YG SALAH GUNA KUASA.AMIN AMINA AMIN

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pemimpin PAS cerdik dan bijak...tapi dalam bab-bab agam sahaja lah. Tapi bab politik dilihat mereka masih ketinggalan dan banyak kelemahan termasuk tidak sensitif mencium seteru. Akhirnya mereka tersedar selepas mengetahui mereka dikencing. Tapi pemimpin UMNO bijak memanipulasi kelemahan pemimpin PAS. Akhirnya dikejar tak dapat yang dikendong keciciran.

   Delete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...