Friday, 16 October 2015

Patutlah Ku Nan Beria - Ria Marah Saifuddin Abdullah.. Ini Puncanya

Umno tidak akan terjejas dengan tindakan bekas ahli Majlis Tertingginya Datuk Saifuddin Abdullah yang menyertai PKR hari ini kerana beliau sebelum ini tewas pada Pilihan Raya Umum ke-13, kata Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Setiausaha agung Umno itu berkata, PKR dialu-alukan mengambil bekas timbalan menteri pengajian tinggi itu kerana beliau berpendapat Saifuddin tentunya seseorang yang "bermasalah".

"Saifuddin Abdullah bersama kita sebelum ini dan dulunya ahli Parlimen Temerloh. Kami letak dia bertanding dalam pilihan raya dulu dan dia kalah. Pastinya beliau seorang yang bermasalah," kata menteri Wilayah Persekutuan itu.

"Malah, rakyat di Temerloh pun tak nak dia, jadi anda (PKR) boleh ambil dia. Kami tak nak dia. Kami tak nak semua sampah ini dalam Umno," katanya di Putrajaya.

"Umno tidak ada kesan bila dia (Saifuddin Abdullah) pergi. Moga Allah merahmatinya dan moga Allah merahmati PKR," kata Tengku Adnan atau lebih dikenali sebagai Ku Nan, sinis.

Saifuddin hari ini mengumumkan meninggalkan Umno dan menyertai parti pembangkang PKR, memetik cara Putrajaya mengendalikan skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan wang RM2.6 bilion yang dimasukkan ke akaun peribadi perdana menteri sebagai punca membuat keputusan itu.

Saifuddin Abdullah juga meletakkan sebagai alasan, kurangnya kesungguhan parti Melayu pemerintah itu melaksanakan perubahan politik dan pembaharuan institusi – 2 perkara yang dekat di hatinya.

Katanya, walaupun ada parti lain yang turut mempunyai platform pelbagai kaum, Saifuddin Abdullah berkata beliau tertarik hati dengan PKR.

Selain itu, katanya, pakatan pembangkang berkongsi matlamat dan cita-cita sama, iaitu memperjuangkan Malaysia yang lebih baik.

Dengan langkah terbaru ini, bekas ahli Parlimen Temerloh itu akan melepaskan jawatannya sebagai ketua pegawai eksekutif di Yayasan Gerakan Kesederhanaan Global (GMM).
1 comment:

  1. Sebenarnay (batu) ini pada asalnya berada didalam tong sampah .selepas terkleuar dan dipungut oleh PKR bila dicuci didapati bahawa batu ini sebenarnay batu berlian .Syukur batu ini terkleuar dari tong smapah yang ketuanya Najis dan Nan.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...