Tuesday, 1 September 2015

Bekas Menteri Ini Buatkan Najib Terkejut?


Kehadiran bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad ke demonstrasi Bersih 4.0 menunjukkan beliau tidak memilih bangsa untuk bersama rakyat yang mendesak Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak.

Menurut bekas Menteri Penerangan Tan Sri Zainuddin Maidin, bekas Perdana Menteri telah bertindak berani untuk bersama penunjuk perasaan yang kebanyakannya bukan Melayu.“Apa ruginya Tun di himpunan BERSIH kecuali yang fikir akan bangsatkan diri sendiri. 

Beranikah Kit Siang di tengah Melayu yang marah,” tulisnya bagi menjawab kutukan pihak tertentu terhadap Dr Mahathir.Tulisnya lagi, kehadiran itu membuktikan bahawa Dr Mahathir tidak bimbangkan kebangkitan parti DAP tetapi khuatir dengan Najib yang dianggapnya lebih berbahaya daripada parti itu.


“Kepada ribuan peserta BERSIH Tun tegaskan dia mahu BN kekal tapi hanya mahu Najib undur. Dia tidak sokong Bersih.“Kenapa Tun hadir di himpunan Bersih Cina? Kerana Tun fikir Najib lebih bahaya dr Dap. Tidakkah ini juga yg difikiran oleh orang Melayu?“Jelas tujuan Tun in whatever cause Najib must go. 

Itu sebab utama dia hadir di BERSIH. Dia mahu Najib pergi kerana dia sayangkan Umno,” katanya.Bekas Ketua Pengarang Kumpulan Utusan Melayu itu turut kesal dengan akhbar milikan UMNO, Utusan Malaysia yang menyatakan Mahathir hadir ke demonstrasi Bersih 4.0 adalah kerana menyokong tindakan rakyat.

Namun, akhbar itu tidak menjelaskan tujuan utama Mahathir datang ke acara tersebut adalah untuk menyokong rakyat yang mahu Najib segera berundur.


Iklan B (ii)
4 comments:

 1. Betul tu Tan Sri. BERSIH bukan punyai parti mana politik. Siapa pun boleh datang. BERSIH mahukan suasana bersih...jujur...amanah...transparen...berlaku adil...bertanggungjawap..dan berintigriti..dgn memperduli hak2 rakyat. Sedih bila parti2 lain tidak memberi sambutan sedangkan ini adalah utk rakyat. Jadi, jangan mydah menganggap bila ada parti pembangkang maka ia adalah anjuran pembangkang. Itu silapnya. Sebab bagi saya pemimpin2 yg sedemikian adalah mereka yg tidak mahu memahaminya dan ego dgn kedudukan. Mereka patut faham bila rakyat sudah turun dijalanan maka itu petandanya amaran dari rakyat utk pemimpin2 sedari.

  ReplyDelete
 2. Yang turun tu hanya segelintir dan x mewakili suara majoriti rakyat. Umumnya majoriti rakyat masih menyokong Najib yg sebenarnya difitnah oleh mereka yg gilakan kuasa. Sorry to say that perbuatan Tun itu seperti menjilat ludah sendiri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Org yg menuduh:
   1. dah biasa buat benda / per / perbuatan org yg kena tuduh.
   2. Sngt jijik prbuatan mnuduh

   Delete
 3. Udah mengaku ambil duit 2.6b , fitnah lagi ke?

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...