Tuesday, 25 August 2015

Berita Yang Mengejutkan Pendokong Dan Penyokong PAS


Surat Yang Mengecewakan Penyokong PAS? Setiausaha Agung PAS Datuk Takiyuddin Hassan berkata parti itu tidak mengerahkan ahlinya turun ke himpunan Bersih 4 pada 29 dan 30 Ogos ini kerana tarikhnya tidak sesuai kerana hampir dengan sambutan Hari Kebangsaan.

Alasan itu adalah di antara 4 alasan parti itu bertindak hanya menghantar wakilnya ke himpunan itu.

"Tarikh himpunan Bersih 4.0 yang hanya berselang satu hari dengan sambutan Hari Merdeka 31 Ogos 2015 dirasakan tidak sesuai," kata ahli Parlimen Kota Baru itu.


PAS juga memberikan alasan yang parti itu akan menumpukan fokus kepada Kongres Rakyat anjurannya pada 12 September ini "bagi membincangkan pelbagai isu dan penyelesaiannya secara konstruktif".

"Maka PAS beranggapan seluruh komitmen sumber dan organisasi parti wajar digerakkan secara menyeluruh pada 12 September ini," katanya.

Menurutnya, tarikh 29 dan 30 Ogos juga bertembung dengan tarikh siri jelajah munaqasyah ucapan dasar presiden dan Perhimpunan Istiqamah Hingga Kemenangan (Pihak).

PAS juga kata Takiyuddin akan menganjurkan Himpunan 60 Ribu sebulan selepas itu pada 17 Oktober 2015.

Iklan B (ii)2 comments:

  1. tak terkejut pun

    ReplyDelete
  2. who cares datuk about what your party said.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...