Monday, 24 August 2015

Berita Mengejutkan Dari Pulau Pinang


Kerajaan Pulau Pinang beralah dan bersetuju menggunakan tema Hari Kebangsaan kerajaan pusat iaitu “Sehati Sejiwa” dan mengetepikan tema “Bersih, Cekap dan Amanah” demi memastikan Yang Di Pertua Negeri Pulau Pinang mendapat penghormatan daripada Angkatan Tentera Malaysia (ATM) sewaktu perarakan.

Pengumuman itu dibuat Ketua Menteri Lim Guan Eng dalam satu kenyataan selepas ATM memutuskan tidak menyertai perarakan peringkat negeri.

"Keputusan ATM menarik diri daripada sambutan kali ini, akibat akur kepada desakan kerajaan pusat, menyebabkan kerajaan negeri membuat pertimbangan semula.


"Kerajaan negeri akan menggunakan tema sama dengan yang diumumkan kerajaan pusat," kata Lim sambil menambah, pengumuman penarikan diri ATM adalah sesuatu yang amat mendukacitakan.

Peranan ATM untuk melakukan perarakan kehormat diraja di hadapan Yang Di Pertua Negeri Pulau Pinang adalah satu tradisi penting untuk sambutan ini, katanya.


Iklan B (ii)1 comment:

  1. tak payah berarak le... biar mereka dgn agenda mereka kita dgn agenda kita...belum apa2 lg dah tergadai janji...semua karut...

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...