Monday, 20 April 2015

Mahathir Dedah Rahsia BN Yang Disembunyikan Selama Ini?


Mahathir Dedah Rahsia BN Yang Disembunyikan Selama Ini? Dr Mahathir Mohamad hari mendakwa 1Malaysia yang diperkenalkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak secara tidak langsung meniru slogan Malaysian Malaysia DAP.

Mahathir berkata, slogan 1Malaysia diperkenal untuk mendapatkan sokongan masyarakat Cina dan India selepas diberitahu bahawa golongan itu menolak Tun Abdullah Ahmad Badawi kerana Dasar Ekonomi Baru.

“Untuk memenangi kembali sokongan mereka Najib perlu ketepikan tindakan afirmatif dan harus dilihat lebih menyokong Cina dan India.

Mahathir Dedah Rahsia BN Yang Disembunyikan Selama Ini?

“Dia kurangkan tempat Bumiputera di universiti kerajaan walaupun angkanya di universiti swasta dan kolej berkembar, bumiputera kurang daripada 10 peratus.

“Kontraktor bumiputera dan perniagaan kecil tidak lagi digemari kerajaan. Banyak terpaksa gulung tikar.

“Tanpa banyak kata-kata, dia ambil slogan pembangkang Malaysian Malaysia, tetapi hanya gelarkannya 1Malaysia,” katanya.Iklan B (ii)

1 comment:

  1. memang betul apa yg Tun ckpkan ini. Skrg nie palajar melayu nak dpt biasiswa pun susah sbb allocation sudah kasi ke cina atas arahan najib

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...