Wednesday, 8 April 2015

Akhirnya Identiti Sebenar Aidana Baizieva Terbongkar?


Akhirnya Identiti Sebenar Aidana Baizieva Terbongkar? Kecoh dan huru-hara, bila ramai yang tertanya-tanya siapa Aidana Baizieva, mengapa tiada yang mengenali beliau, apa kaitannya dengan mangsa kemalangan udara yang turut meragut nyawa Tan Sri Jamaluddin Jarjis.

Ramai yang cuba membuat carian di laman sosial, namun gagal menemui info lanjut tentang gadis misteri ini. Namun semuanya telah terungkai apabila sebenarnya Aidana menggunakan nama ‘samaran’ atau nama lain di laman sosial.


Inilah Aidana Baizieva yang turut terkorban dalam nahas helikopter milik IGB 4 April yang lalu.


Akhirnya Identiti Sebenar Aidana Baizieva Terbongkar? Menurut laman web Gaukhara.com, Aidana Baizieva atau Aidana Karabasova adalah seorang jurnalis muda yang berasal dari Kyrgyzstan dan masih menuntut di International University of Information Technologies JSC dan dijangka menghabiskan pengajian pada 2016 (sumber).


Anda boleh lihat hasil kerja Aidana dalam bidang kewartawanan melalui banyak sesi temubual di laman Youtube di beliau di sini (sumber).


Akhirnya Identiti Sebenar Aidana Baizieva Terbongkar? Dua ahli keluarga Aidana kelihatan berada di Hospital Kuala Lumpur pagi tadi, dipercayai untuk menandatangani dokumen perlepasan jenazah.

Namun tiada siapa yang tahu mengapa Aidana berada dalam helikopter tersebut, dan atas tuntutan kerja apakah?

Apapun, takziah diucapkan kepada keluarga Aidana Baizieva. Iklan B (ii)1 comment:

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...