Tuesday, 21 April 2015

Ahli Parlimen BN Baru Tersedar Dari Mimpi, GST Susahkan Rakyat


Ahli Parlimen BN Baru Tersedar Dari Mimpi, GST Susahkan Rakyat. Seorang Ahli Parlimen Barisan Nasional, Jumat Idris bagaikan baru tersentak daripada tidur selepas menyedari bahawa Cukai Barang dan Perkhidmatan, GST memang membebankan rakyat.

Itu pun selepas beliau sendiri terpaksa membayar dua kali cukai GST untuk khidmat nasihat dan perubatan ketika menghantar anaknya ke hospital bagi mendapatkan rawatan saraf dan tulang belakang.

Dalam tulisannya di facebook, beliau mendakwa terpaksa membayar RM5,000 dalam sehari untuk cukai GST tidak termasuk bil-bil yang lain.

Ahli Parlimen BN Baru Tersedar Dari Mimpi, GST Susahkan Rakyat

Ahli Parlimen Barisan Nasional, BN yang menerima gaji RM16,000 sebulan pun rasa terbeban dengan cukai GST. Namun machai penyokong Barang Naik, yang gaji tak sampai RM2,000 sebulan sanggup bermati-matian sokong cukai GST.

Gara-gara 46% machai menggunakan tangan-tangan mereka untuk mengundi parti Barang Naik, BN pada pilihanraya Umum ke 13 tempoh hari, kita semua ditindas oleh cukai Rakus GST!

Pemimpin zalim dan bodoh hasil dari tangan-tangan yang bersambung dan dikawal oleh otak-otak lembab dan bodoh. Bala yang menimpa kita ini berpunca dari tangan-tangan si bodoh!


"Benih machai tidak patut dibiarkan membiak!"Iklan B (ii)

5 comments:

 1. sepatutnya GST ni dikenakan pada penykong dan ahli BN je...sbb diorg kata BRIM penyokong BN x ptt dpt

  ReplyDelete
 2. Kalau di masuk wad selam 30 hari, bayangkan banyak mana KOS rawatan dan KOS GST yang dikenakan. Setiap hari kena GST. Setiap rawatan kena GST. KOS sahaja dahlah tinggi. Sakitlah kami rakyat biasa.....

  Orang sakit pun kena GST. Ini sudah melampau.

  Orang tak memilih untuk sakit. Lainlah mahu beli kereta atau barang2 mewah.

  Kerajaan begini sukar dipilih rakyat.

  ReplyDelete
 3. Buat apa nak menyesal dan mengeluh kerajaan BN telah tunjukkan pembangunan dengan menaikkan taraf kehidupan rakyat ketahap kemiskinan hingga orang yang sepatutnya menerima zakat pun dikenakan cukai ,cuba kita bayangkan jika seorang pengemis yang hemdak membeli sekilo biskut(Itulah pun makanan rutin bagi fakir miskin) dan dikenakan cukai GST(Gasak semua Tambah) pada siapakah pengemis itu hendak mengadu dengan kenaikan harga yang sipengemis itu sendiri tidak fahaf,inikah yang dikatakan cukai itu adil bagi rakyat .Fikir dan fikir wahai menteri yang memang bodoh .

  ReplyDelete
 4. Tolak BN maka GST boleh dielakkkan. Orang sakit pun mahu dikenakan GST. Ini dah melampau.......

  ReplyDelete
 5. anon 14:11. skrg semua org kena cukai. aku yg tak pernah bayar cukai sbb tak cukup, skrg dah kena cukai.

  zakat yg ditolak dari cukai, diambil balik melalui gst.

  skrg asnaf dan semua penerima bantuan kerajaan dah kena cukai.

  apa hukum cukai yg dibayar dari duit zakat?

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...