Thursday, 26 February 2015

Rupanya Berita Ini Propaganda Je..


Rupanya berita ini propaganda je. Pejabat Perdana Menteri perlu menjelaskan kenyataannya tentang harta peninggalan perdana menteri kedua Malaysia, Tun Abdul Razak Hussein, atau berisiko dituduh mencemarkan legasinya, kata wartawan veteran Datuk A Kadir Jasin hari ini.

Bekas ketua pengarang kumpulan News Straits Times Press (NSTP) itu merujuk kepada kenyataan daripada adik-beradik Datuk Seri Najib Razak semalam yang menyatakan kebimbangan mereka terhadap spekulasi "bagaimana dan sejauh mana" harta peninggalan bapa mereka berikutan laporan The New York Times.

"Melainkan Pejabat Perdana Menteri segera bertindak dan menafikan ia pernah membuat kenyataan kepada NYT tentang harta peninggalan Najib, ia boleh dituduh mencemarkan memori tokoh tersebut.

"Propaganda Pejabat Perdana Menteri boleh melakukan apa sahaja walaupun tergadai etika dan moral bagi melindungi perdana menteri dan isterinya.

"Namun untuk mencemarkan dan tidak menghormati memori Tun Abdul Razak tidak boleh dimaafkan," tulis Kadir di blognya The Scribe hari ini.

Dalam kenyataan mereka semalam, 4 orang anak Razak – Datuk Johari, Datuk Nizam, Datuk Nazim dan Datuk Seri Nazir berkata, bapa mereka terkenal dengan sikap berjimat serta integritinya.

Rupanya berita ini propaganda je.

Mereka berkata, amat bimbang dengan laporan berita baru-baru ini yang menimbulkan spekulasi tentang harta peninggalan bapa mereka.

Kenyataan mereka berikutan satu artikel The New York Times bertarikh 8 Februari yang mendedahkan kekayaan ahli perniagaan Low Taek Jho serta peranannya sebagai pelabur hartanah dan melibatkan pelbagai pihak termasuklah Riza Aziz, anak tiri kepada Najib.

Low membeli apartmen mewah di Manhattan dan rumah agam di Beverly Hills dan kemudian menjualnya kepada Riza, bagaimanapun, perkara ini dinafikan Low.

Laporan itu juga mengatakan Najib diserang hebat dengan berita tentang isterinya Datin Seri Rosmah Mansor yang berbelanja boros dengan barang kemas dan beg tangan berjenama.


Iklan B (ii)
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...