Monday, 9 February 2015

Akhirnya Pekung Ketua Pemuda PAS Kuantan Terbongkar


KUALA LUMPUR - Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali menafikan dakwaan wujudnya konspirasi dalaman untuk menjatuhkan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang. 

Beliau menegaskan pihaknya enggan melayan sebarang gerakan dalaman yang cuba memecahbelahkan kepimpinan Pas.

"Tak ada (konspirasi), saya tidak pakai semuanya itu," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Jawatankuasa Pas Pusat di Pejabat Agung Pas, di sini, hari ini. 

Beliau berkata demikian mengulas dakwaan Ketua Pemuda Pas Kuantan, Noorzazilafadli Ibrahim yang mendakwa terdapat usaha untuk menguasai Pas Pusat dan menjatuhkan Abdul Hadi

Sementara itu ketika ditanya mengenai perkembangan terkini mengenai hasil mesyuarat Jawatankuasa Pas Pusat hari ini, beliau berkata pihak membincangkan urusan parti termasuk meluluskan keahlian baharu dan pemilihan parti itu pada Jun ini. 


"Mesyuarat Pas hari ini biasa, ada kelulusan ahli baru, bentang laporan kewangan dan dari soal pemilihan itu, tak banyak pembaharuan, pengerusi pemilihan masih Asmuni Awi lagi. 

"Tadi kita bincang dari segi tempat muktamar, dicadangan di Kuala Selangor, tapi akan perhalus kita akan buat beberapa tempat," ujarnya. 

Dalam pada itu, hari ini juga akan berlangsung mesyuarat Majlis Pimpinan PR dan beliau memberi jaminan Abdul Hadi akan hadir nanti. 

"Beliau (Abdul Hadi) ada di sini, bila-bila masa (hadir) tiada masalah," katanya lagi. 

Ditanya tentang kehadiran Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, beliau berkata tidak dapat memastikannya dan hanya perlu menunggu mesyuarat berjalan petang ini. 
Addin:

Harap mereka yang terlibat bertaubat kerana tuduhan tersebut terlalu berat dan tanpa bukti kukuh. Mujurlah Dr. Hatta tidak bertindak untuk saman fitnah.. tidak sia-sia je. Berikutlah adalah printscreen whatsapp yang kononnya dijadikan bukti oleh mereka..Iklan B (ii)1 comment:

  1. Bila puak2 ni yg buat tuduhan, masing2 kata xde bukti kukuh. Tp bila nk jatuhkan Dr Zuhdi, printscreen whatsapp tu dikira bukti kukuh..siang mlm Zuhdi kena kutuk.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...