Sunday, 7 December 2014

Berita Gempar Ini Membuatkan BN Tersentap..


Kejayaan syarikat penerbangan swasta AirAsia menjadi bukti bahawa rakyat Malaysia bukan tidak cekap menguruskan syarikat penerbangan, kata DAP.Sebaliknya, menurut setiausaha agung parti itu Lim Guan Eng (bawah), BN sebenarnya yang tidak mampu menguruskannya.

Dalam kenyataannya hari ini, Lim berkata, beliau “amat tidak setuju” dengan kenyataan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa MAS perlu melantik seorang ekspatriat sebagai ketua pegawai eksekutif kerana “orang Malaysia bodoh”Lim sebaliknya berkata, BN sebenarnya yang “bodoh” ekoran Malaysian Airlines (MAS) terus gagal meski pun banyak dana kerajaan disuntik, tidak seperti AirAsia yang berdiri dengan kaki sendiri.

“Sebenarnya, BN yang bodoh, bukan rakyat Malaysia, dengan bergantung kepada agenda perkauman untuk menutup kroni yang tidak berupaya dan bukannya mencari rakyat Malaysia berbakat di depan mereka seperti pasukan AirAsia Fernandes, Kamarudin Meranon dan Azran Osman Rani," katanya.

Mahathir semalam berkata: “Orang Malaysia bodoh. Mereka tidak tahu urus (syarikat) penerbangan.”Beliau berkata demikian ketika mengulas mengenai pelantikan seorang tokoh korporat Jerman sebagai ketua pegawai eksekutif baru Malaysia Airlines Bhd (MAS NewCo). ~malaysiakini
Iklan B (ii)1 comment:

  1. Ya, aku pun setuju dengan pendapat itu. Sebenarnya, bukan orang Malaysia yang bodoh tetapi orang-orang UMNO/BN yang bodoh kerana tak reti mentadbir.
    Jika UMNO/BN pandai mentadbir, takkanlah rasuah, penyelewengan dana, hutang negara bertambah setiap tahun tak turun-turun dan sekarang, syarikat penerbangan MAS yang hampir bankrup, boleh berlaku.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...