Thursday, 2 October 2014

Patutlah Kawasan Parlimen, DUN Khalid Ibrahim Dibekukan Peruntukan.. Ikuti Penjelasan PKR


PETALING JAYA : Ketua Cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) Bandar Tun Razak, Azmin Abidin menafikan bahawa kerajaan negeri telah membekukan bantuan Skim Mesra Usia Emas (SMUE) kepada Parlimen Bandar Tun Razak dan Pelabuhan Klang atas arahan Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali.

Katanya, memandangkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kini merupakan Ahli Parlimen Bebas dan bukan dari Pakatan Rakyat, beliau tidak layak untuk memegang peruntukan SMUE.

“Peruntukan ini akan disalurkan melalui DUN Angkat yang akan dilantik oleh kerajaan negeri.

“DUN Angkat ini akan memegang peruntukan bagi parlimen Bandar Tun Razak dan bagi DUN Pelabuhan Klang. Peruntukan skim ini akan diserahkan kepada penyelaras DUN yang akan dilantik oleh Menteri Besar sedikit masa lagi,” katanya dalam satu kenyataan kepada FMT.

Semalam, Pegawai Khas kepada ADUN Pelabuhan Klang, Faekah Husin menyatakan Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali memulakan karier dengan langkah sumbang apabila beliau membekukan akaun bank Skim Mesra Usia Emas (SMUE). ~free malaysia todayIklan C (ii)No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...