Friday, 26 September 2014

Timbalan Speaker Selangor Letak Jawatan Serta Merta


SHAH ALAM: Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali berkata jawatan Timbalan Speaker Selangor yang sebelum ini disandang oleh Nik Nazmi Nik Ahmad akan diserahkan kepada PAS.

Menurut Azmin, ini kerana Nik Nazmi telah meletak jawatan berikutan telah dilantik sebagai Exco Selangor yang baru oleh MB baru.

Namun Azmin tidak mendedahkan siapa calon dari PAS itu, hanya akan diputuskan selepas dewan bersidang bulan November nanti.

Jelasnya lagi, jawatan Timbalan Speaker juga akan dibincangkan oleh PAS.

“PAS akan mengadakan mesyuarat bagi menentukan calon yang akan dikemukan kepada saya,” katanya ketika ditemui pemberita dalam satu sidang media di bangunan SSAAS.

Selain itu Azmin juga mengumumkan bahawa kerusi Exco untuk PAS berkurang satu kerusi.

“Ini mengambil kira perkembangan baru daripada semua pihak.

“Selain itu semua nama Exco baru telah berada di Istana Alam Shah bagi membuat persediaan mengangkat sumpah petang nanti. PAS juga telah setuju dan portfolio akan dikemukakan minggu hadapan,” jelasnya.

Semalam, Azmin Ali mengesahkan bahawa 10 senarai nama Exco yang dipersembahkan kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah telah diperkenan oleh Baginda.

“Saya telah mempersembahkan nama-nama yang dicadangkan untuk menjadi ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri kepada baginda Sultan.

“Alhamdulilah Sultan telah pun perkenan senarai nama Exco Selangor yang saya berikan.

“Saya akan umumkan esok.” katanya ketika ditemui pemberita di Istana Mestika petang semalam. ~free malaysia today


Iklan C (ii)

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...